اظهارات آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در واشینگتن پس از دیدار با دونالد ترامپ و تأکید او بر اینکه برجام کافی نیست، واکنشهای غیظآلود حکومت آخوندی را به همراه داشته است. گزارشی ببینیم در این زمینه:
روزنامه سپاه پاسداران(جوان 9اردیبهشت 97) با تیتر «تنظیم عقربه برجامی اروپا با کاخ سفید» نوشت: یک روز پس از آن که ترامپ در سخنانی گفت که نظر امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه را درباره برجام تغییر داده است، بهنظر میرسد، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم در سخنان بهرغم نمایش اختلافنظر با کاخ سفید، به موضع ترامپ تمکین کرده است.
تلویزیون حکومتی 8اردیبهشت نیز گفت:
گزارشگر: آنچه این خانم مرکل 64ساله، این نخستین بانوی صدراعظم در تاریخ آلمان را به این اتاق کاخ سفید کشاند، یکی هم بحث بر سر برجام بود. اما وقتی در نشست خبری ترامپ، حرفهای همیشه را زد و اینکه اجازه نمیدهد ایران به سلاح هستهیی دسترسی پیدا کند. مرکل گفت: برجام کافی نیست اما مؤثر بود. فعالیتهای هستهیی ایران را کند کرد و نظارت و بازرسی را باعث شد. باید نفوذ ایران را مهار کنیم. برجام را یک تکه از یک پازل ببینید.
گزارشگر: برجام لازم است اما کافی نیست. این چکیده اظهارات محافظهکارانه مرکل در کنار ترامپ بود...
ترامپ تقریباً همان حرفهایی را که به رئیسجمهور فرانسه زد، به صدراعظم آلمان هم گفت.
روزنامه وطن امروز 9 اردیبهشت 97 از باند خامنهای نیز نوشت: مرکل به جای «انتقاد از مواضع ترامپ» ترجیح داده است «برجام» را هدف قرار دهد... صدراعظم آلمان نیز مانند رئیسجمهور فرانسه ترجیح داده است «برجام» را قربانی موضوعات و دغدغههای دیگری مانند «اختلافات بر سر بودجه نظامی اعضای ناتو» و «منازعات اقتصادی اخیر اتحادیه اروپا و آمریکا» کند. باید این حقیقت را پذیرفت که «خروج آمریکا از برجام» نه محصول یکجانبهگرایی آمریکا، بلکه محصول همپیمانی اروپا و آمریکا بوده است.
روزنامه حکومتی رسالت 9 اردیبهشت 97 با عنوان «خیانت برجامی ژرمنها» نوشت: نه تنها مقامات سه کشور اروپایی اقدامی در راستای مهار ترامپ و کارشکنیهای وی در برجام صورت ندادند، بلکه با کاخ سفید در خصوص «تغییر برجام» وارد معاملهیی سیاسی شدند. این قاعده در خصوص آنگلا مرکل نیز صادق است. او علیرغم آنکه گفته میشد برای قانع کردن ترامپ جهت ماندن در برجام به واشینگتن سفر کرده گفت: «نظر ما این است که برجام اولین مرحلهای است که به کند کردن اقدامات ایران کمک کرده است.