728 x 90

مصاحبه سیمای آزادی با فرانسیشکو آسیش و راساً یوکنه ویچینه نمایندگان پارلمان اروپا

فرانسیشکو آسیش و راساً یوکنه ویچینه
فرانسیشکو آسیش و راساً یوکنه ویچینه

مصاحبه سیمای آزادی

با فرانسیشکو آسیش

نماینده پارلمان اروپا

عضو کنفرانس رؤسای هیأت‌های پارلمان اروپا از پرتغال

 

فرانسیشکو آسیش، عضو کنفرانس رؤسای هیأت‌های پارلمان اروپا از پرتغال ـ عضو کمیسیون خارجه پارلمان اروپا

سؤال: «بسیار سپاسگزارم آقای آسیش که با ما هستید. اول از همه، نظرتان درباره کنفرانس روز جهانی حقوق‌بشر و حضور خانم رجوی اینجا در پارلمان اروپا چیست؟»

فرانسیشکو آسیش: «من معتقدم که این یک کنفرانس بسیار مهم است و حضور خانم رجوی برای ما اروپایی‌ها بسیار بسیار اهمیت دارد. ما وظیفه داریم از اپوزیسیون ایران حمایت کنیم. امروز، روزی با اهمیت نمادین بزرگ است، ما اعلامیه حقوق‌بشر را گرامی می‌داریم. این اعلامیه، یک اعلامیه جهانی است و ما باید همیشه از همه مردمی در جهان حمایت کنیم که در شرایطی گاه غم‌انگیز برای تحقق حقوق‌بشر مبارزه می‌کنند. معتقدم که این اقدام، کاملاً در راستای روحیه پارلمان اروپا برای بزرگداشت حقوق‌بشر قرار دارد. ما این‌را دقیقاً با ابراز حمایت سیاسی خود از مردم، از مردان و زنانی گرامی می‌داریم که در ایران در شرایط واقعاً غیرانسانی برای تحقق اصول اساسی مانند دموکراسی، احترام به حقوق، آزادی و غیره مبارزه می‌کنند».

سؤال: «یکی از موضوعات بحث، موج اعدام‌ها و هم‌چنین زندانیان سیاسی بود که به اعدام محکوم شده‌اند. سیاست اتحادیه اروپا برای متوقف‌کردن یا کمک به توقف این اعدام‌ها چه باید باشد؟»

فرانسیشکو آسیش: «در سطح پارلمان، ما قطعنامه‌هایی را تصویب می‌کنیم. ما قبلاً چندین قطعنامه در محکومیت رژیم ایران و درخواست آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به اعدام‌ها تصویب کرده‌ایم. در سطح دیپلماتیک، من معتقدم که اتحادیه اروپا باید سیاست سخت‌گیرانه‌تری در قبال ایران اتخاذ کند، زیرا ایران یک حکومت یا رژیم به‌شدت نفرت‌انگیز، یک رژیم به‌شدت غیرانسانی است. معتقدم باید در سطح پارلمانی و دولتی تلاش‌هایی صورت گیرد. ما باید تمام تلاش خود را برای کمک به تغییر وضعیت سیاسی در ایران به‌کار بگیریم، اما طبیعتاً این ایرانیان هستند که این کار را انجام خواهند داد. من به این موضوع خوش‌بین هستم، این ایرانیان خواهند بود که وضعیت کشورشان را تغییر خواهند داد».

سؤال: «پیام شما به مردم ایران که در ایران هستند چیست؟»

فرانسیشکو آسیش: «پیامی همزمان از همبستگی با درد آنها که همان‌طور که می‌دانیم وحشتناک است و هم‌چنین پیامی از امید. رژیم‌های استبدادی ابدی نیستند و کسی که برای دموکراسی مبارزه می‌کند، روزی پیروز خواهد شد».

 

مصاحبه سیمای آزادی
با راسا یوکنه‌ویچینه
وزیر پیشین دفاع لیتوانی
عضو کمیسیون خارجه پارلمان اروپا

راسا یوکنه‌ویچینه، عضو کمیسیون خارجه پارلمان اروپا - وزیر دفاع لیتوانی ۲۰۱۲-۲۰۰۸ و رئیس مجمع وزرای ناتو ۲۰۱۸

سؤال: «جلسه به‌مناسبت روز جهانی حقوق‌بشر در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران چطور بود؟»

راسا یوکنه‌ویچینه: «اول از همه، از برگزارکنندگان برای برگزاری آن تشکر می‌کنم، زیرا حقوق‌بشر یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و موضوعات در پارلمان اروپاست. می‌توانم بگویم که پارلمان اروپا برای ترویج و مبارزه برای حقوق‌بشر، اول از همه در اتحادیه اروپا و هم‌چنین در جاهای دیگر و برای کمک به کسانی که در حال مبارزه هستند، طراحی شده است. زیرا حقوق‌بشر مانند پایه‌یی برای دموکراسی است. بدون حقوق‌بشر، دموکراسی وجود ندارد.
مهم است که به کاری که انجام می‌دهیم، ایمان داشته باشیم، برای دموکراسی‌ها و حقوق‌بشر بجنگیم و در سمت درست تاریخ بمانیم. همان‌طور که روزنامه‌نگار اهل گرجستان که امسال جایزه ساخاروف را دریافت کرد، همیشه می‌گوید: «قبل از این‌که خیلی دیر شود، بجنگید». گاهی اوقات ما خیلی دیر می‌کنیم و آن وقت جنگیدن بسیار دشوارتر می‌شود. اما با این وجود، ما چاره دیگری نداریم، جز این‌که در سمت درست تاریخ بمانیم و برای آنچه به آن اعتقاد داریم، بجنگیم».

سؤال: «از نظر شما در مورد وضعیت حقوق‌بشر و اعدام‌ها در ایران و جایگزین این رژیم چه باید کرد؟ دیدگاه شما در این باره چیست؟»

راسا یوکنه‌ویچینه: «ما باید از مردم حمایت کنیم، البته، تصمیم‌گیری با مردم است، اما فکر نمی‌کنم افراد زیادی به رژیم باور داشته باشند و اگر رسانه‌های آزاد داشتند، اگر دسترسی آزاد به وضعیت واقعی و شناخت حقیقت داشتند و انتخابات آزاد و عادلانه داشتند، آن وقت ما می‌توانستیم نظر واقعی مردم را بدانیم. اما این در همه دیکتاتوری‌ها اتفاق می‌افتد. بنابراین کاری که ما باید انجام بدهیم، می‌توانیم انجام دهیم، حمایت از کسانی است که برای حقوق‌بشر، برای دموکراسی، برای آزادی مبارزه می‌کنند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ea2483e0-d11c-4c29-91c3-6dcdd6d47e5a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات