728 x 90

مایک والتز: در برجام این رژیم ایران بود که تعیین می‌کرد بازرسان از چه مراکزی بازدید کنند

مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل
مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل

مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل، اعلام کرد رژیم ایران بار دیگر با بازگشت بازرسان هسته‌‌ای به ایران موافقت کرده و این اقدام را نخستین گام در روندی دانست که قرار است بر پایه نظارت و راستی‌آزمایی گسترده برنامه هسته‌‌ای تهران پیش برود.
والتز روز دوشنبه اول تیر، در گفتگو با فاکس نیوز گفت: «این آغاز یک روند است و حتی پس از دور اول مذاکرات، اکنون ایران اجازه بازگشت بازرسان را داده است».
سفیر آمریکا در سازمان ملل در ادامه با انتقاد از توافق هسته‌‌ای دولت باراک اوباما، موسوم به برجام، گفت یکی از ضعف‌های اصلی آن توافق، محدود بودن اختیارات بازرسان و نقش پررنگ رژیم ایران در تعیین دامنه بازرسی‌ها بود.
او تأکید کرد: «یکی دیگر از ایرادهای توافق هسته‌‌ای اوباما با ایران این بود که ایران تعیین می‌کرد بازرسان به چه مکان‌هایی دسترسی داشته باشند و از چه مراکزی بازدید کنند».
اظهارات والتز پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز اول تیر در شبکه تروث سوشال نوشت رژیم ایران برای تضمین «صداقت هسته‌ای» در آینده، با «بازرسی‌های گسترده تسلیحاتی» موافقت خواهد کرد.
هم‌زمان جی‌.دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، نیز اعلام کرد رژیم ایران پذیرفته است بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار دیگر فعالیت‌های هسته‌‌ای این کشور را از نزدیک بررسی کنند.
مقام‌های آمریکایی می‌گویند تفاوت توافق جدید با برجام در این است که این بار روند نظارت و راستی‌آزمایی نباید تحت کنترل رژیم ایران قرار گیرد و دسترسی بازرسان به تأسیسات مورد نظر، محدود به تصمیم مقام‌های جمهوری اسلامی نباشد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1afe6fca-9f99-44d3-949b-1619c03e2c3f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات