728 x 90

قیمت جهانی نفت به بالاترین سطح سه ماه و نیم اخیر رسید

افزایش قیمت جهانی نفت
افزایش قیمت جهانی نفت

بهای جهانی نفت شامگاه پنجشنبه ۱۹ شهریور در ادامه روند صعودی خود به بالاترین سطح طی سه ماه و نیم گذشته رسید؛ روندی که بالاگرفتن تحولات نظامی در یمن و افزایش نگرانی‌ها درباره امنیت مسیرهای انتقال نفت آن را تشدید کرده است.

نفت برنت در معاملات پایانی بازار آمریکا تا ۱۰۹ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه افزایش یافت، اما در آغاز معاملات بازارهای آسیایی عقب‌نشینی کرد و صبح جمعه در محدوده ۱۰۵ دلار و ۵۰ سنت معامله شد.

نفت آمریکا نیز ابتدا با جهشی مشابه تا نزدیکی ۱۰۵ دلار در هر بشکه بالا رفت و سپس در حدود ۱۰۱ دلار تثبیت شد.

بهای نفت طی یک هفته گذشته حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است. تشدید جنگ داخلی در یمن، پیشروی حوثی‌های مورد حمایت رژیم ایران برای کنترل بنادر و جزایر راهبردی در مسیر تنگه باب‌المندب و هم‌چنین حملات موشکی و پهپادی این گروه به تأسیسات انرژی عربستان از عوامل اصلی افزایش قیمت نفت عنوان شده‌اند.

همزمانی این تحولات با ادامه رویارویی نظامی آمریکا و رژیم ایران، نگرانی معامله‌گران درباره احتمال گسترش اختلال در کشتیرانی و انتقال نفت در منطقه را افزایش داده است.

تنگه باب‌المندب یکی از مسیرهای مهم کشتیرانی و انتقال انرژی در جهان است و هر گونه اختلال گسترده در این مسیر می‌تواند بر عرضه جهانی نفت و قیمت آن تأثیر بگذارد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6b43c097-5ee7-4fd6-97e3-efd978ad4d02"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات