نامه بیش از ۴۰۰تن از دانشمندان، اساتید دانشگاهها، آکادمیسینها
اطبا، پژوهشگران، مدیران صنایع، و صاحبان مشاغل ایرانی مقیم آمریکا
به رئیسجمهور جو بایدن
رونوشت:
-آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه
-اعضای مجلس سنای آمریکا
-اعضای مجلس نمایندگان آمریکا
-آنتونیو گوترز، دبیرکل ملل متحد
آقای رئیسجمهور،
هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان مللمتحد سهشنبه ۱۴سپتامبر۲۰۲۱ آغاز میشود. انتظار میرود در این مجمع ابراهیم رئیسی رئیسجمهور رژیم مذهبی حاکم بر ایران در برابر رهبران جهان سخنرانی کند. ما با نگرانی شدید، از دولت شما خواهان واکنش قوی و سریع هستیم که تصریح کنید رئیسی مردم ایران را نمایندگی نمیکند.
علاوه بر این، از شما انتظار میرود در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد، نظرات گسترده دو حزبی در کنگره آمریکا، کارشناسان سازمان ملل و عفو بینالملل برای محاکمه ابراهیم رئیسی بهخاطر نقش کلیدیاش در کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال۱۳۶۷ در ایران، در دادگاههای بینالمللی به اتهام جنایت علیه بشریت را برجسته نمایید.
علاوه بر آن ما میخواهیم که خواست مردم ایران برای طرد رژیم ایران را بازتاب دهید. خواستی که در تحریم بیسابقه انتخابات قلابی در ایران و قیامهای سراسری و مستمر مردم که بهدنبال یک جمهوری دمکراتیک، مبتنی بر جدایی دین از دولت و غیرهستهیی هستند مشهود است.
مطمئناً باید سخنان شما با اقدامات مؤثر کابینهتان در جهت جلوگیری از نقض حقوقبشر توسط رژیم ایران و صدور تروریسم در منطقه و فراتر از آن دنبال شود.
عفو بینالملل در روزی که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری رژیم ایران در ۱۹ژوئن ۲۰۲۱ اعلام شد، اعلام کرد: "ابراهیم رئیسی به جای ریاستجمهوری باید در رابطه با جنایت علیه بشریت، قتل، ناپدید شدن اجباری و شکنجهای که صورت داده مورد پیگرد قرار گیرد. این یک یادآوری تلخ است که مصونیت از مجازات در ایران حاکم است."
در سال۲۰۱۸، عفو بینالملل مستند کرد که در سال۱۳۶۷ هنگامی که "ابراهیم رئیسی عضو کمیسیون مرگ بوده" هزاران مخالف سیاسی در زندانهای اوین و گوهردشت ناپدید و اعدام شدهاند.
عفو بینالملل خاطرنشان کرد که "اکثر قربانیان وابسته به سازمان مجاهدین خلق (جنبش اصلی اپوزیسیون ایران) بودند و افزود: "موقعیت قربانیان و محل اجساد آنها تا به امروز، بهطور سیستماتیک توسط مقامات رژیم ایران پنهان شده است. اقدامی که در عداد جنایات علیه بشریت است. "
علاوه بر این در بیانیه عفو بینالملل آمده است: "ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیس قوه قضاییه ایران ریاست سرکوب گسترده حقوقبشر را برعهده داشته که صدها مخالف مسالمت جو، مدافعان حقوقبشر و بازداشت خودسرانه و تحت تعقیب قرار دادن اعضای گروههای اقلیت را در بر میگیرد. قوه قضاییه همچنین به مقامات دولتی و نیروهای امنیتی که مسئول کشتن غیرقانونی صدها نفر از مردان، زنان و کودکان و یا مسبب دستگیری هزاران معترض در بازداشتهای دستهجمعی و دست کم صدها نفر ناپدید شده اجباری و شکنجه و سایر بدرفتاریها در طول و پس از اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ هستند، مصونیت از مجازات داده است."
ما بهعنوان دانشمندان و متخصصان ایرانی در آمریکا که عمیقاً نگران رنج مردم ایران در رژیم وحشی حاکم بر ایران هستیم، معتقدیم که گزارش عفو بینالملل فقط سطح جنایاتی را که حاکمان ایران علیه مردم ایران و کشورهای منطقه مرتکب شدهاند نشان میدهد. همچنین شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهد ابراهیم رئیسی مسئول زندانی کردن غیرقانونی، شکنجه و اعدام بیش از ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی در سال۱۳۶۷ و هزاران نفر پس از آن زمان تاکنون است.
حمید نوری، معاون دادستان در زندان گوهردشت و وابسته به کمیسیون مرگ رئیسی در حال حاضر در سوئد دستگیر شده و به جرم جنایت علیه بشریت تحت محاکمه قرار دارد. اجازه دادن به رئیسی برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان مللمتحد توهین به بشریت و بهویژه بستگان قربانیان و همچنین ارزشهایی است که ایالات متحده بر اساس آن بنا شده است.
ما خواهان این هستیم که دولت شما به قطعنامه دو حزبی۱۱۸ امضا شده توسط ۲۵۰ عضو مجلس نمایندگان توجه کند.
آنان میگویند: "ایالات متحده باید در هر گونه تحقیقات بینالمللی در مورد کشتارهای غیرقانونی مخالفان ایرانی در سال۱۳۶۷ سهیم باشد."
ما انتظار داریم که دولت شما هدایت این امر را در سازمان مللمتحد برعهده بگیرد تا تحقیقات بینالمللی برای حسابرسی از رئیسی بهخاطر جنایات علیه بشریت انجام شود.
این یک گام مهم برای ایالات متحده است تا حقوقبشر و دموکراسی را به عنصر اصلی سیاست خود در مورد ایران تبدیل کند.
علاوه بر این، ما از دولت شما میخواهیم که سیاستها و نقشهمسیر قاطعی را در کنار مردم ایران و تمایل مشروع آنها برای جمهوری آزاد، مبتنی بر جدایی دین از دولت و دمکراتیک تدوین و اجرا کند و به گسترش بدخیم و خطرناک تروریسم رژیم ایران در سطح جهانی و فعالیتهای بیثبات کننده این رژیم در منطقه پایان دهد.
با احترام
امضا شده توسط ۴۰۷تن از دانشمندان، اساتید دانشگاه، آکادمیسینها، اطبا، پژوهشگران، مدیران صنایع، و صاحبان مشاغل ایرانی مقیم آمریکا