فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۸۶شهر از ۲۲۰هزار و ۲۰۰نفر بیشتر است
- نمکی: من خبر ندارم چه کسی میآید و میرود. فقط شدم زخمی و جنازه جمع کن. بهجای وزیر بگذارید مدیرکل مرده شورخانه.
- عضو کمیسیون بهداشت مجلس ارتجاع: اهواز باید قرنطینه شود و باید از دولت پرسید چرا این شهر قرنطینه نشده است؟
- زالی: مراجعان سرپایی در دیماه ۲۸هزار نفر و در بهمن۴۰هزار نفر بود و میزان بستری هم در بهمنماه رشد قابل توجهی داشته است.
- خبرگزاری حکومتی ایسنا: تکمیل ظرفیت بیمارستانها یکی پس از دیگری، موجب نگرانی بیشتر شده است. مسئولان استان خوزستان پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دو هفتهیی را به ستاد کرونا دادند که در جلسه روز شنبه ستاد رد شد.
- دانشگاه پزشکی ایلام: ۱۶نفر شهروند دهلرانی مشکوک به کرونای انگلیسی هستند که تست آنها به پاستور فرستاده شد.
سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر امروز سهشنبه ۵اسفند۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۸۶شهر از ۲۲۰هزار و ۲۰۰نفر بیشتر است. شمار قربانیان در آذربایجان غربی به ۸۲۰۳نفر، در البرز به ۵۵۵۳نفر، در اصفهان به ۱۴۲۰۰نفر، در بوشهر به ۲۲۲۴نفر، در تهران به ۵۲۴۶۱نفر، در خراسان رضوی به ۱۴۶۴۰نفر، در خراسان شمالی به ۳۳۸۳نفر، در خوزستان به ۱۱۳۰۰نفر، در زنجان به ۲۴۰۰نفر، در سمنان به ۳۴۰۰نفر، در سیستان و بلوچستان به ۵۲۳۶نفر، در فارس به ۶۶۰۲نفر، در گلستان به ۵۷۲۰نفر، در گیلان به ۷۸۸۱نفر، در مازندران به ۹۲۹۷نفر، در مرکزی به ۴۴۱۸نفر و در همدان به ۵۱۹۳نفر رسیده است.
نمکی وزیر بهداشت رژیم گفت: «من وزیر خبر ندارم چه کسی میآید و بیرون میرود. فقط شدم ته رودخانه، زخمی و جنازه جمع کن. بهجای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده شور خانه. این درد بزرگی است. ویروس، ویروس مهاجمی است. ما داریم فریاد میزنیم که اپیدمی گرفتارمان میکند، چرا گوش نمیکنید؟. اینطور که نمیشود مملکت اداره کرد. چقدر باید فریاد بزنم و بگویم نمیشود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. چرا روستا زاده عاشق سرزمین، بعد از دو سال فیلش هوای هندوستان، استرالیا، انگلیس و کانادا و... میکند؟. چرا نخبههای این مملکت دارند میروند؟. چرا اینها میروند و بانک ژنتیک جاهای دیگر دنیا را تقویت میکنند؟. چرا باز نمیگردیم و این فاجعه ملی که دارد اتفاق میافتد را بازنگری نمیکنیم؟. پسر من دانشجوی شریف است و میگوید یکی از دانشجویان هم آماده ماندن نیست و متأسفانه اساتید هم پل میشوند برای این عبور» (ایسنا ۴ اسفند).
ابراهیمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس ارتجاع گفت: «موارد ابتلا به ویروس انگلیسی در شهرهای مختلف وجود دارد. دولت باید در همه شهرها بحث قرنطینه و رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی را دنبال کند وگرنه پیک چهارم این بیماری شروع میشود». خاتمی عضو دیگر این کمیسیون گفت: «شهر اهواز باید قرنطینه شود و باید از دولت پرسید چرا این شهر قرنطینه نشده است». همچنین سامهیح نجفآبادی عضو دیگر کمیسیون بهداشت گفت: «هر گونه مقاومتی در مورد قرنطینه کردن شهرهای پرخطر باعث ایجاد اشکال در کل کشور میشود. رفت و آمد به شهرهای پر خطر باعث بروز اپیدمی در تمام کشور خواهد شد و در نهایت دولت مجبور میشود کل کشور را قرنطینه کند» (آفتاب یزد ۵ اسفند).
در تهران، توکلی معاون ستاد کرونا گفت: «تعداد مبتلایان ویروس جهشیافته بیشتر از نوع معمولی است. استان تهران در حال حاضر شرایط شکنندهای دارد. تعداد بستریهای تجمیعی شهر تهران بهرغم اینکه ۳هفته پیش به زیر ۲۰۰۰ رسیده بود در حال حاضر به بیش از ۲۰۰۰بیمار افزایش پیدا کرده است. خیزی به سمت موج چهارم داریم» (جماران ۵ اسفند).
زالی رئیس ستاد کرونا گفت: «مواردی جزء مبتلایان به بیماری کرونای انگلیسی بودهاند و فوت شدهاند تا به الآن در تهران ۳مورد بوده است. میزان مراجعه بیماران سرپایی، افزایش دارد و شاخص بستری ما هم در هفتههای گذشته افزایش داشته است. مجموع میزان مراجعان سرپایی در دیماه ۲۸هزار نفر بوده که در بهمنماه به ۴۰هزار نفر رسیده است. میزان بستری هم در بهمنماه نسبت به انتهای دیماه رشد قابل توجهی داشته است» (همشهری ۴ اسفند).
در خوزستان «تکمیل ظرفیت بیمارستانها یکی پس از دیگری، موجب نگرانی بیشتر شده است مسئولان خوزستان پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دو هفتهیی را به ستاد کرونا ارائه کردند که این پیشنهاد در جلسه روز شنبه ستاد رد شد. با این وجود مجمع نمایندگان خوزستان و استانداری و دانشگاههای علوم پزشکی همچنان پیگیر موافقت ستاد ملی با این پیشنهاد هستند» (ایسنا ۵ اسفند).
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: «شادگان با ۱۰۷بیمار کووید۱۹ در ۲۴ساعت گذشته بیشترین مبتلا در جنوب غرب خوزستان را به خود اختصاص داده است» (ایرنا ۵ اسفند).
در ایلام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرد: «۱۶ نفر از شهروندان دهلرانی مشکوک به کرونا انگلیسی هستند که تست آنان به آزمایشگاه پاستور تهران فرستاده شده» (خبرگزاری سپاه پاسداران ۴ اسفند).
در لرستان، فرماندار دلفان گفت: «وضعیت این شهرستان نگرانکننده شده، اما امکانات و تجهیزات درمانی برای مقابله با این بیماری کافی نیست و اقلام محافظتی کادر درمانی، بهداشتی، دستگاه سی تی اسکن و ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) از مهمترین نیازهای دلفان است» (ایرنا ۵ اسفند).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۵اسفند۱۳۹۹ (۲۳فوریه۲۰۲۱)