فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۶۵شهر از ۱۷۳هزار و ۹۰۰نفر بیشتر است
- رئیسی: با وجود تغییرات در شهرها اما شهر همچنان قرمز است. ملاک وضعیت قرمز فوتیها نیست، تعداد بستری هاست
- استاندار تهران: استان از عقبماندگی تاریخی بهداشتی و درمانی رنج میبرد؛ در کشور برای هر ۱۱۰۰نفر یک خانه بهداشت داریم، در تهران برای ۳۳۰۰نفر. در کشور برای ۱۰هزار نفر یک مرکز بهداشت شهری داریم در تهران برای ۵۲ هزار نفر!
- عضو هیات رئیسه مجلس ارتجاع: استراتژیهای دولت برای مقابله با شیوع کرونا بهطور کل اشتباه بوده است
- معاون دانشگاه پزشکی شیراز: با جان باختن ۳۲ نفر در فارس طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان به ۲۵۲۵ نفر رسید
- دانشگاه پزشکی اردبیل: ۹ درصد بیماران کرونایی در اردبیل فوت میکنند که این میانگین باید بهسرعت پایین بیاید
سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر امروز سهشنبه ۱۱آذر۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۶۵شهر از ۱۷۳هزار و ۹۰۰نفر گذشت. شمار قربانیان در آذربایجان شرقی ۶۹۰۳نفر، در آذربایجان غربی به ۶۴۵۰نفر، در البرز به ۴۶۴۰نفر، در اردبیل به ۱۹۹۲نفر، در اصفهان به ۹۹۶۰نفر، در ایلام به ۱۸۰۵نفر، در بوشهر به ۱۷۸۹نفر، در تهران به ۴۲۹۰۱نفر، در چهارمحال و بختیاری به ۱۳۴۰نفر، در خراسان جنوبی به ۱۵۷۱نفر، در خراسان رضوی به ۱۲۲۷۰نفر، در خراسان شمالی به ۲۷۱۸نفر، در خوزستان به ۹۲۱۰نفر، در فارس به ۴۹۸۷نفر، در کرمان به ۳۴۹۹نفر، در گیلان به ۵۸۰۶نفر، در مرکزی به ۳۴۶۳نفر، در همدان به ۴۳۲۰نفر و در یزد به ۳۰۷۲نفر رسیده است.
سیدمحسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس ارتجاع گفت: «استراتژی دولت برای مقابله با کرونا بهطور کل اشتباه بوده و ما منتقد آن بودیم. در مورد تهران تمام کارشناسان معتقد بودند دولت باید یک دوره تعطیلی اعلام کرده و در مورد ترددها سختگیری میکرد. تعطیلی که دولت در هفته اول اجرا کرد اثرگذار نبود، چرا که بانکها تعطیل نبود و بسیاری از ادارات نیمه تعطیل بودند و شرکتها دایر بودند و تنها یک سری کسب و کارهای بازار تعطیل شدند و خیابانها هم شلوغ بودند، در شرایطی که دولت اعلام میکند بسیاری از کسب و کارها و ادارات دایر بمانند اما الزام میکند جلسات مجلس تعطیل شود، نشان میدهد که اغراض سیاسی را دنبال میکند» (خبرگزاری مجلس ارتجاع ۱۰آذر).
در تهران، رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا گفت: «با وجود تغییراتی که در وضعیت شهرها بهوجود آمدهاما تهران همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد. برای وضعیت قرمز در کشور فوتیها ملاک نیست، تعداد بستریها ملاک است» (ایرنا ۱۰آذر).
محسنی استاندار تهران در نشست با فرمانداران استان گفت: «استان از یک عقبماندگی تاریخی در سرانه بهداشتی و درمانی رنج میبرد؛ بهگونهیی که کشور برای هر ۱۱۰۰ یک خانه بهداشت و در تهران به ازای هر ۳۳۰۰نفر یک خانه بهداشت دارد.
مراکز بهداشت درمان شهری در کشور به ازای هر۱۰۰۰۰نفر و در تهران به ازای هر ۵۲۰۰۰ یک مرکز است» (ایرنا ۱۱آذر).
در اصفهان، سخنگوی دانشگاه پزشکی تعداد بیماران کرونایی بستری را ۱۶۳۷نفر اعلام کرد که ۳۷۶نفر درICU هستند. در شبانه روز گذشته ۳۲بیمار کرونایی جان باختند» (ایرنا ۱۱آذر).
در فارس، معاون دانشگاه پزشکی شیراز با اعلام خبر جان باختن ۳۲نفر در ۲۴ساعت گذشته، مجموع جانباختگان را ۲۵۲۵نفر اعلام کرد و گفت: ۲۰۲۶بستری داریم که ۳۴۱نفر در ICU میباشند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۱آذر).
در اردبیل، رئیس دانشگاه پزشکی وضع استان را بحرانی خواند و گفت: «ظرفیت مراکز درمانی برای پذیرش تکمیل شده و با ادامه روند فعلی، فشار مضاعفی بر مراکز درمانی وارد شده است» (ایرنا ۱۱آذر). معاون این دانشگاه گفت: «نه درصد بیماران کرونایی فوت میکنند که باید بهسرعت پایین بیاید.آمار فوتیها بیشتر از هفتههای گذشته است» (ایسنا ۱۰آذر).
در مازندران، رئیس شبکه بهداشت و درمان محمودآباد گفت: بهرغم اعمال محدودیتها «روند صعودی بیماری ادامه دارد. محمودآباد تنها یک بیمارستان برای بیماران کرونایی دارد که با روند صعودی با مشکل روبهرو میشویم» (ایرنا ۱۱آذر).
در کهگیلویه و بویراحمد، «نه اوجگیری کرونا و نه محدودیتهای ۲ هفتهیی هوشمند، هیچکدام از حجم رفت و آمدها و فعالیت صنوف مختلف در یاسوج نکاسته است و بیشترین آمار ابتلا همچنان در این شهر گزارش میشود. به سختی میتوان باور کرد که محدودیتی وضع شده است. از زمان شروع محدودیتها نه تنها اینترنت که خطوط تلفن نیز در این منطقه آنتن نمیدهد. پزشکان حاضر به اعلام نوبت به بیماران نیستند و گاهی بیماران مجبورند ساعتها در سالنهای کوچک منتظر بمانند بدون اینکه ضد عفونی شوند» (ایرنا ۱۱آذر).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۱ آذر۱۳۹۹ (۱دسامبر۲۰۲۰)