اقتصاد فروپاشیده رژیم ایران روز بروز بیشتر فرو میپاشد، این عنوان نشریات متخصص اقتصادی است که تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران را تحلیل میکنند.
خبرگزاری بلومبرگ مینویسد از ماه مه که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا خروج از برجام را اعلام کرد ریال ۷۰درصد از قیمتش را از دست داد.
سقوط ارزش ریال ایران به نوبه خود باعث فشارهای جدیدی بر روی اقتصاد رژیم شده است.
به نوشته خبرگزاری بلومبرگ از ماه دسامبر صادرات نفت خام ایران به میزان ۱۶درصد کمتر شده.
مجله اکونومیست انگلستان نیز مینویسد قیمت مواد غذایی در ایران پنجاه درصد گرانتر شده و
صادرات نفت ایران هم کم شده است.
این وضعیت اقتصاد رژیم قبل از اجرایی شدن دومین بسته تحریمهای آمریکاست.
دونالد ترامپ نیز به رژیم ایران وعده داده که مانع خروج نفت خام از ایران شود و صادرات نفت ایران به صفر برسد.
۴۰درصد از بودجه رژیم ناشی از نفت است ولی رژیمی که دو و نیم میلیون بشکه نفت در روز تولید میکرد قرار است که هیچ تولیدی نتواند بکند.
در سالهای اخیر در کنار بازتاب تحریمهای آمریکا، اقتصاد ایران شاهد سقوط شدیدی بوده است چرا که دستگاههای نظامی بیشترین اهرم های اقتصادی در ایران را در دست دارند و علاوه بر آن فساد در همه جای دولت جاری شده است.
در بعضی شهرهای ایران میزان بیکاری نزدیک به ۶۰درصد است.
خبرگزاری بلومبرگ مینویسد نزدیک به ۶۰درصد ایرانیها عقیده دارند که اقتصاد رژیم ایران بیشتر از این هم دچار فروپاشی خواهد شد چرا که تحریمهای دیگر آمریکا در راه است.
مشکلات ا قتصادی ایران ریشه سیاسی دارد
در بررسی این موضوع موسی افشار عضو کمیسیون خارجی شورای ملی مقاومت ایران به اسکای نیوز گفت
سقوط اقتصاد رژیم ایران ریشههای اقتصادی عمیقی دارد ولی بهدلیل عمق این ریشهها مشکلات اقتصادی به مشکلات سیاسی تبدیل شده و رژیم نمیتواند از آن فرار کند.
طی سه سال اخیر رژیم حاکم بر ایران شاهد هیچگونه تحریمی نبوده بلکه برعکس به آن ۱۵۰میلیارد دلار هم داده شده است.
در ثانی طی این دوره فروش نفت ایران بعد از برداشته شدن نفت ایران نزدیک به دو میلیون بشکه در روز رسید
قبل از اینکه تحریمهای آمریکا شروع شود چنین وضعی وجود داشت بنا بر این شکاف بزرگی را در نظام اقتصادی ولایت فقیه پیدا میکنیم.
این شکاف یک دلیل دارد آن هم یک دزدی برنامهریزی شده توسط بیت خامنهای و پاسدارانی است که به بزرگترین سرمایهداران ایرانی تبدیل شدهاند.
برای مثال مجله اکونومیست نوشته است سرمایهیی که در دست آستان قدس رضوی است ۱.۳میلیارد دلار است و این تمامی سرمایهیی نیست که در اختیار این بخش از رژیم قرار دارد.
بنابراین مشکل اصلی در نظام اقتصادی این رژیم تاراج ثروتهای مردم است که در پروژههای موشکی و حمایت مالی از شبهنظامیانش در خارج ایران هزینه میشود.
مطالب مرتبط: