بهدنبال سفر جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران، خبرگزاری نیروی تروریستی قدس رژیم یکشنبه ۱۳ بهمن درباره این سفر نوشت: بورل در حالی وارد تهران میشود، که یک ماه از (کشته شدن قاسم سلیمانی) میگذرد، اما دولتهای اروپایی نه تنها این اقدام را محکومت نکرده بلکه با حمایت ضمنی از واشنگتن، نمک به زخم (نظام) پاشیدند. سه روز پس از (این واقعه) کشورهای اروپایی در بیانیهیی بدون اشاره به اقدام آمریکا نقش نظام و سپاه قدس را در منطقه مخرب توصیف کردند.
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس افزود: اروپاییها ۱۰روز پس از (کشته شدن قاسم سلیمانی) بهزغم خود تلاش کردند تا دومین ضربه را از طریق برجام وارد کنند و اعلام کردند فرایند حل اختلاف در برجام را کلید زدهاند که در نهایت به مکانیزم ماشه میرسد... علاوه بر تهدید ترامپ، بهنظر میرسد اروپاییها این تصور را داشتند که در پی اعتراضات آبان و دیماه، تهران در موضع ضعف قرار گرفته و همچنین علیرغم تمامی فشارها، (جمهوری اسلامی) در برجام خواهد ماند.
روزنامه حکومتی وطن امروز نیز با تیتر «سفر زیر سایه ماشه» نوشت: سفر بورل به تهران در حالی انجام میشود که آغاز روند اجرای حلوفصل اختلافات را میتوان بهمثابه چکاندن ماشهای در نظر گرفت که منجر میشود به اینکه بهصورت خودکار در مدت کوتاهی و پس از چند مرحله، گلوله از تفنگ شلیک شود.
روزنامه حکومتی سیاست روز نیز نوشت: تلاش برای تحمیل شرایط و خواست آمریکا برای آوردن (جمهوری اسلامی) پای میز مذاکره موشکی و توان دفاعی یکی از اهداف شوم این سفر باشد!
در همین حال، تلویزیون حکومتی طی گزارشی به پخش حرفهای خامنهای درباره شکست برجام مبادرت کرد:
خامنهای: بنده به اونها میگفتم آقا مسأله ایرادگیری آمریکا و مسأله تحریمهایی که علیه ما اعمال میکنند و دشمنیای که با ما میکنند مربوط به انرژی هستهیی نیست، بهانه است. این را اگر گذاشتیم کنار یک بهانه دیگر پیدا میکنند همین دشمنی رو میکنند. میگفتند نه آقا این جوری نیست. حالا ملاحظه کردید که اینجوریست.
من امروز میخواهم دنیا را از تلاشهایمان برای جلوگیری از دستیبابی ایران به سلاحهای هستهیی مطلع کنم.
خامنهای: بنده از روز اول بارها و بارها گفتم که به آمریکا اعتماد نکنید. اگر میخواهید قرارداد ببندید تضمینهای لازم را فراهم بکنید بعد صحبت کنید بعد قرارداد ببندید بعد امضا کنید. به حرف اینها اعتماد نکنید. یکی از چیزی که بنده اونوقت بهخصوص روش تصریح کرده بودم این بود، گفتم ما این قرارداد رو قبول میکنیم بهاین شروط. چند تا شرط. یکی از شرطها این بود که گفتیم رئیسجمهور وقت آمریکا بنویسه و امضا کنه که تحریمها برداشته شد. این جزء شرایط ما بود. خب مسئولان محترم زحمت کشیدند، تلاش کردند عرق ریختند نتونستند و این نشد و نتیجهاش این است که مشاهده میکنید.