728 x 90

سایت ایلاف: چهار ماه بعد از قیام... سیاست اروپا در قبال ایران آخوندها؛ ادامه مماشات یا قاطعیت؟

علاءالدین توران ـ عضو کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران
علاءالدین توران ـ عضو کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران

سایت ایلاف (لندن) پنجشنبه ششم بهمن  مطلبی از علاءالدین توران ـ عضو کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران را منتشر کرد. در این مطلب آمده است روز پنجشنبه ۲۹دی، پارلمان اروپا با رأی اکثریت اعضایش قطعنامه‌ای تصویب کرد که به موجب آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا قرار می‌گرفت.

سه روز قبل از آن، نزدیک به ۲۰هزار ایرانی ساکن اروپا در استراسبورگ در مقابل مقر پارلمان اروپا یکصدا خواهان لیست‌گذاری سپاه پاسداران به‌عنوان سازمانی تروریستی شده بودند.

ثبت سپاه پاسداران، ‌ارگان اصلی سرکوب، صدور تروریسم و جنگ‌افروزی رژیم ایران به‌عنوان یک مجموعه تروریستی جدید نیست. این خواسته نخستین بار توسط مریم رجوی، ‌رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، در سال۲۰۰۷ در پارلمان اروپا مطرح شد و برای سالیان توسط مقاومت ایران در کنگره و سنای آمریکا و پارلمانهای کشورهای اروپایی و جلسات و کنفرانس‌های مختلف دنبال شد.

بیش از ده سال طول کشید تا در سال۲۰۱۹ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، سپاه پاسداران را در آمریکا مجموعه‌ای تروریستی اعلام کند که هر گونه ارتباط و تماس با آن مستوجب مجازات بر اساس قوانین ضدتروریستی ایالات متحده محسوب می‌شود.

با شعله‌ور شدن قیام اخیر ایران در سپتامبر ۲۰۲۲، و بعد از چهار ماه سرکوب عریان تظاهر کنندگان بی‌دفاع ایرانی توسط سپاه پاسداران، این خواسته تبدیل به یک خواسته عمومی شد که فراتر از مرزهای ایران، ‌توسط بسیاری مؤسسات و تشکلهای سیاسی بازتاب داده شد. پارلمان کشورهای اروپایی یکی بعد از دیگری خواهان چنین اسم گذاری شدند.

پارلمان انگلستان نیز در یک جلسه بحث در تاریخ ۱۲ژانویه، یک لایحه توصیه به دولت برای تبعیت از چنین نام‌گذاری به تصویب رساند.

ایرانیان تبعیدی در اروپا، آمریکا و کانادا در تظاهرات گسترده یک‌صدا این خواسته را به‌عنوان الزام حفاظت از تظاهر کنندگان علیه آخوندها در ایران مورد حمایت قرار دادند. به‌جرأت می‌توان گفت که طی دو هفته گذشته هیچ خواسته سیاسی ایرانیان داخل و خارج از ایران، و حامیان بین‌المللی قیام ایران به این اندازه مورد حمایت و تأکید قرار نگرفته بود.

تصویب لایحه لیست‌گذاری سپاه توسط پارلمان اروپا پاسخی طبیعی، قوی و انسانی به یک وضعیت اضطراری ناشی از عملکرد غیرانسانی رژیمی رو به اضمحلال بود که هیچ راهی جز سرکوب افسار گسیخته به‌منظور حفظ خود در قدرت سراغ ندارد.

تصویب لایحه پارلمان اروپا (ضجه) نگرانی رژیم آخوندها را بر انگیخت. آخوندها حربه کهنه تهدیدهای تروریستی را تکان داده و اظهار داشتند در صورت چنین نام‌گذاری مؤسسات اروپایی و نیروهای نظامی اروپا را اهداف تلافی‌جویانه تلقی خواهند کرد. در همین حال وزیر خارجه ملایان به‌طور ضمنی تهدید کرد که در صورتی که اتحادیه اروپا این لایحه را تأیید کند، ایران از پیمان عدم گسترش هسته‌یی خارج خواهد شد و حتی بازرسان سازمان انرژی اتمی سازمان ملل را از خاک خود اخراج خواهد کرد. این ادعا بمثابه تهدید حرکت به‌سمت ساختن بمب اتم بود که آخوندها دو دهه است سیاست اروپا را به‌وسیله آن به گروگان گرفته‌اند.

روز دوشنبه ۲۳ژانویه جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که تروریست نامیدن سپاه پاسداران نیازمند حکم یک دادگاه اروپایی است و در عوض اعلام کرد که ۳۷ شخصیت رژیم آخوندها در چهارمین بسته تحریم اتحادیه اروپا از زمان شروع قیام مشمول تحریم شده‌اند. اظهارات آقای بورل یک ترمز ناگهانی در حرکت ماشین محکومیت ملایان تلقی شد. اعلام عدم تمکین شورای وزیران خارجه به قطعنامه پارلمان اروپا، به‌رغم موانع و پیچیدگیهای قانونی بر سر راه عملی کردن آن، یک شوک سیاسی بود.

تیخش رویتن نماینده پارلمان اروپا این را مطلقاً غیرقابل قبول دانست.

هنا نویمن نماینده دیگر پارلمان اروپا ضمن این‌که تحریم‌های جدید را گامی به پیش توصیف کرد و اطمینان داد پارلمان به تلاشهایش برای یافتن راه‌های قرار دادن سپاه در لیست تروریستی ادامه خواهد داد.

نوربرت روتگن، نماینده حزب دموکرات‌مسیحی پارلمان آلمان سیاستمداران را متهم به عدم شفافیت در برخورد با ملایان کرد. وی در عین‌حال با توجه به ضعف مفرط رژیم آخوندها تهدیدهایشان برای «مقابله به مثل» را «تهدیدهای تو خالی» دانست و گفت: «آنها هستند که باید با ما به توافق برسند نه این‌که اروپا از جمهوری اسلامی‌ترس داشته باشد».

در این میان مردم و اپوزیسیون ایران عدم هم گامی اتحادیه اروپا با قطعنامه پارلمان اروپا را نشانه‌ای از تمایل به ادامه سیاست نفرت‌انگیز مماشات با آخوندها می‌بینند. سیاستی که حداقل از زمان مرگ خمینی سیاست اروپا و سیاستمدارانش در برخورد با حاکمیت آخوندها بوده و این انتظار وجود داشت که در قیام اخیر مردم ایران برای همیشه به گور سپرده شود.

اظهارات هفته گذشته جوزپ بورل، این‌که وی «تصور می‌کند راه‌کار دیگری جز ادامه مذاکره برای مقابله با برنامه هسته‌یی آخوندها وجود ندارد» امری است که تصویر گروگان گرفته شدن سیاست خارجی اروپا توسط مذاکرات متوقف شده هسته‌یی را بیاد می‌آورد.

سالها سیاست مماشات اروپا راه نفس آخوندها برای سرپا ماندن و توجیه‌گر سرکوب مردم ایران توسط آنها بوده است و سالهاست آخوندها نشان داده‌اند در گروگانگیری بهر شکل بسیار متبحر هستند. این به‌عهده مردم ایران است که با قیام خود گروگانگیری و مماشات را بر سر آنها خراب کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/34b47cb8-cd5e-4d46-b65d-3a90c22a00d8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات