سازمان ملل متحد با اعلام اینکه در جریان ناآرامیهای استان سیستان و بلوچستان در ایران حدود ۲۳نفر جان خود را از دست دادهاند، از رژیم آخوندی خواست فوراً اینترنت را که برای لاپوشانی اخبار اعتراضات قطع شده وصل کنند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد، در جریان اعتراضات سوختبران که به تیراندازی سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی به سوی سوختبران منطقه مرزی سراوان منجر شد بیش از ۲۳نفر در استان سیستان و بلوچستان کشته شدند.
روپرت کلویل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، در نشست خبری امروز (جمعه) که در ژنو برگزار شد، تصریح کرد: «دستکم ۱۰ سوختبر در استان سیستان و بلوچستان در مرکز پاکستان توسط نیروهای سپاه پاسداران هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند.»
روپرت کلویل تاکید کرد که به دلیل قطع خطوط ارتباطی و اختلال در اینترنت، تایید آمار دقیق کشتهشدگان مشکل بوده، اما گزارشهای «تاییدنشده» حاکی است که بیش از ۲۳نفر در جریان ناآرامیهای اخیر ایران کشته شدند.
این سازمان روز جمعه ۱۵اسفند (پنجم مارس) گشودن آتش به روی مردم بلوچستان و معترضان استان را محکوم کرد.
روپرت کلویل، سخنگوی حقوقبشر سازمان ملل در ژنو گفت: با توجه به قطعی و مختل شدن اینترنت تأیید یا تکذیب آمار کشتهشدگان دشوار است.
کلویل از رژیم آخوندی خواست، هر چه سریعتر دسترسی به اینترنت را در مناطقی که ارتباطشان قطع شده برقرار کنند.(دویچه وله فارسی ۱۵اسفند)
اعتراضات از دوشنبه چهارم اسفند بعد از شلیک نیروهای سپاه پاسداران به روی سوختبرانی آغاز شد که به مسدود شدن گذرگاه مرزی معترض بودند. در جریان این تیراندازی در منطقه مرزی سراوان و در مرز ایران با پاکستان شماری از سوختبران کشته و زخمی شدند.
بهدنبال درگیریهای روز دوشنبه ۴ اسفند مردم محروم سراوان با نیروهای سرکوبگر که به جان باختن و مجروح شدن دهها تن از سوختبران و جوانان مردم شهر منجر شد، از صبح روز سهشنبه ۵اسفند، بهرغم حضور گسترده پاسداران و نیروهای امنیتی و انتظامی، مردم شهر دست به اعتراض زدند و خود را به فرمانداری سراوان رساندند. پاسداران جنایتکار برای متفرق کردن مردم به شلیک گلوله و پرتاب گاز اشکآور مبادرت کردند. اما مردم خشمگین به مقابله برخاستند و ساختمان فرمانداری را به تصرف درآوردند. گزارشها حاکی از کشته و مجروح شدن شمار بیشتری از مردم است.
جوانان شورشگر چند خودروی نیروی انتظامی را واژگون کرده و به آتش کشیدند و جاده مقابل پایگاه سپاه پاسداران را با به آتش کشیدن لاستیک، بستند. درگیری بین مردم و نیروهای سرکوبگر در نقاط مختلف شهر ادامه دارد و فضای شهر متشنج است.
خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، جانباختگان سراوان را شهیدان راه آزادی خواند و برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع نمود. وی با درود به مردم قهرمان سراوان که در برابر ظلم و ستم و تبعیض دیکتاتوری دینی بپا خاستهاند، عموم جوانان شورشگر بهویژه در خطه سیستان و بلوچستان را به حمایت از مردم سراوان فراخواند.
در هجوم وحشیانه روز ۴ اسفند دهها تن از معترضان بهشهادت رسیدند و شمار زیادی مجروح شده و به بیمارستان منتقل شدند که وضعیت برخی از آنها وخیم بود. دهها خودروی سوختبران نیز توسط پاسداران به آتش کشیده شد.
سپاه پاسداران میخواست با واگذار کردن سوختبری به عوامل خود، هزاران نفر از مردم محروم را از این در آمد ناچیز محروم کرده و در آمدهای ناشی از آن را چپاول کند.
از صبح روز ۵ اسفند مردم خشمگین سراوان دست به اعتراض زدند و ساختمان فرمانداری را به تصرف درآوردند. جوانان شورشگر چند خودروی نیروی انتظامی را واژگون کرده و به آتش کشیدند و جاده مقابل پایگاه سپاه پاسداران را با به آتش کشیدن لاستیک، بستند.
این اعتراضات که از مسألهای اقتصادی آغاز و سپس فراگیر و با قطع وسیع اینترنت مواجه شد بازتابی وسیع یافت.