ایران رتبه اول گوشیهای آلوده! عنوان روزنامه حکومتی مشرق است که به امنیت سایبری و بررسی بدافزارها در حاکمیت آخوندی اشاره میکند که برای «ششمین سال متوالی است که ایران درصدر کشورهای آلوده به بدافزارهای موبایل» در جهان قرار دارد.
مشرق نوشت:... شرکت کسپرسکی بهتازگی گزارش سه ماه اول سال۲۰۲۲ خود را منتشر کرده است. این شرکت که سالهاست در حوزه امنیت سایبری فعالیت میکند، در این گزارش بیان کرده که موبایل ایرانیها دارای بیشترین بدافزار در مقایسه با کشورهای دیگر است. این گزارش نشان میدهد که ۳۵.۲۵درصد از گوشیهای داخل کشورمان به بدافزارهای مختلف آلوده است. این آمار به این معنی است که از هر سهگوشی، یک گوشی آلوده است.
نکته جالب توجه این است که بعد از ایران، کشور چین در رتبه دوم گوشیهای آلوده دنیا قرار گرفته است. ۲۶.۸۵درصد از گوشیهای کاربران چینی به انواع بدافزارها آلوده هستند. این آمار با توجه به جمعیت این کشور و تعداد بالای کاربران میتواند بسیار قابل توجه باشد...
مشرق در ادامه با اشاره به، آشنایی با بدافزار، باج افزار و تبلیغ افزار افزود:
شاید برایتان سؤال شده باشد که فرق بدافزار، باج افزار و تبلیغ افزار با هم چیست. برای اینکه با این مفاهیم بیشتر آشنا شوید خیلی خلاصه و کوتاه آنها را به شما معرفی میکنیم.
۱. بدافزار: کار اکثر قریب به اتفاق بدافزارها دسترسی به فایلها، آسیب رساندن به آنها یا دزدی اطلاعات و بسیاری از موارد مشابه از روی رایانههای آلوده شده است. کار بیشتر لینکهای مخربی که در پیامها دریافت میکنید نصب همین بدافزارها روی گوشی شماست که میتواند اطلاعات شما را به سرقت ببرد.
۲. باج افزار: باج افزارها با رمزنگاری فایلهای قربانیان با الگوریتمهای خاص، دسترسی به آنها را محدود میکنند تا بتوانند برای بازگرداندن اطلاعات و سطح دسترسی از کاربران درخواست باج کنند.
۳. تبلیغ افزار: تبلیغ افزار هم یک برنامه است که بدون موافقت کاربر و کسب اجازه از او، اقدام به نمایش تبلیغات بر صفحه گوشی همراه میکند. اگر ناخواسته روی گوشی موبایلتان آگهیهای مختلف میبینید مطمئن باشید که گوشی شما به تبلیغ افزار آلوده شده است. (روزنامه حکومتی مشرق ۲مرداد)