خبرگزاری رویترز یکشنبه ۲۳ بهمن ضمن انعکاس از تظاهرات پرشکوه ایرانیان آزاده و هواداران سازمان مجاهدین در سالگرد انقلاب ضدسلطنتی در پاریس نوشت: هزاران تن از مخالفان مقامات حاکم در ایران روز یکشنبه برای دومین روز در پاریس تظاهرات کردند تا کشورهای اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دهند تا در واکنش به سرکوب در این کشور، سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند.
هدف گردهمایی روز یکشنبه در پاریس که توسط شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) سازماندهی شد، برجسته کردن نقش سپاه پاسداران در سرکوب معترضان و همچنین فعالیتهای آن در خارج از ایران بود.
مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت در این تجمع چند هزار نفری گفت: «سپاه باید توسط اتحادیه اروپا به فهرست سازمانهای تروریستی لیستگذاری شده اضافه شود».
جوانان دلاور حق دارند در مقابل سپاه، عوامل مخفی و رگبار گلولههایی که چشم، سر و قلبشان را هدف قرار میدهد، از خود دفاع کنند».
سازمان مجاهدین خلق ایران جزء اصلی شورای ملی مقاومت است. این گروه که با نام فارسی مجاهدین خلق نیز شناخته میشود، زمانی در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار داشت، اما از سال ۲۰۱۲ به بعد دیگر در آن فهرستها نبود.
تهران مدتهاست که خواستار سرکوب شورای ملی مقاومت در پاریس و واشنگتن شده است. این گروه مرتباً در رسانههای دولتی مورد انتقاد قرار میگیرد.
الا ذبیحی، یک استاد دانشگاه در لندن، گفت: "این یک انقلاب خواهد بود... جوانان میدانند که در حاکمیت این رژیم هیچ آیندهای برای آنها وجود ندارد. آنها میگویند بهتر است در خیابان بمیرند تا اینکه در این کشور با این رژیم زندگی کنند."
تهران از سپتامبر درگیر سرکوب خشونتآمیز معترضان از جمله اعدامها بوده و دهها شهروند اروپایی را نیز بازداشت کرده است. اتحادیه اروپا بهطور فزایندهای به اقدامات این کشور انتقاد کرده است.
روابط بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و تهران نیز در ماههای اخیر بدتر شده است در حالی که تلاشها برای احیای مذاکرات درباره برنامه هستهیی ایران متوقف شده است و این کشور هواپیماهای بدون سرنشین را برای کمک به روسیه در جنگ آن علیه اوکراین به روسیه منتقل کرده است.
تظاهرات گسترده ضددولتی در ایران در ماه سپتامبر پس از مرگ مهسا امینی فوران کرد... . .
در حالی که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا برای لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران در فهرست کشورهای اروپایی فشار آوردهاند، برخی دیگر محتاطانهتر عمل کردهاند، زیرا ممکن است به قطع کامل روابط با ایران منجر شود، و به هر گونه احتمال برای احیای مذاکرات هستهیی لطمه بزند و امید به آزاد شدن اتباع آنها را به خطر بیندازد.
لیستگذاری سپاه بهعنوان یک گروه تروریستی به این معنی است که عضویت در این گروه، شرکت در جلسات آن و حمل آرم آن در ملأعام جرم محسوب میشود.
سپاه پاسداران نفوذ زیادی در کشور دارد و بخشهایی از اقتصاد و نیروهای مسلح را کنترل میکند و مسئولیت برنامههای موشکی و هستهیی ایران را برعهده دارد.