رویترز روز شنبه ۲۸ تیر گزارش کرد: اسراییل میگوید موشک شلیک شده توسط حوثیهای یمن را رهگیری و منهدم کرده است. گروه شبهنظامی حوثی یمن اواخر روز جمعه اعلام کرد که با یک موشک بالستیک به فرودگاه بن گوریون اسراییل در نزدیکی تلآویو حمله کرده است، در حالی که ارتش اسراییل اعلام کرد که این موشک پس از به صدا درآمدن آژیر حمله هوایی در چندین نقطه از کشور، رهگیری شده است.
رویترز نوشت: بیشتر دهها موشک و پهپادی که حوثیها به سمت اسراییل پرتاب کردهاند، رهگیری یا به هدف نخوردهاند. اسراییل چندین حمله تلافیجویانه انجام داده است.
حوثیهای متحد رژیم ایران به سمت اسراییل شلیک کرده و به خطوط کشتیرانی حمله میکنند. ترافیک از طریق دریای سرخ، یک آبراه حیاتی برای نفت و کالاهای جهان، از نوامبر ۲۰۲۳ که این گروه اعلام کرد هدف قرار دادن کشتیها در همبستگی با فلسطینیها علیه اسراییل در جنگ غزه است، کاهش یافته است... .
بیشتر بخوانید:
وال استریت ژورنال: ایران در حال حرکت به سمت مسلح کردن مجدد متحدان شبهنظامی خود است
وال استریت ژورنال روز جمعه ۲۷ تیرماه نوشت: ایران در حال حرکت به سمت مسلح کردن مجدد متحدان شبهنظامی خود است. یمن محموله موشک و سایر تجهیزات ارسالی به حوثیها را توقیف کرد؛ این اقدام پس از توقیف تجهیزات ارسالی به حزبالله در سوریه صورت گرفت.
ایران با ترور رهبران ارشد نظامی توسط اسراییل و حمله آمریکا به تأسیسات هستهایاش، متحمل شکست قابل توجهی شد، اما روند توقیف سلاحهای با ارزش بالا نشان میدهد که تهران تلاشهای جدیدی را برای مسلح کردن متحدان شبهنظامی خود در سراسر خاورمیانه آغاز کرده است. نیروهای متحد با دولت یمن که از نظر بینالمللی بهرسمیت شناخته شده است، این هفته یک محموله بزرگ موشک، قطعات پهپاد و سایر تجهیزات نظامی ارسال شده برای شورشیان حوثی را در ساحل دریای سرخ توقیف کردند. دولت جدید سوریه میگوید تعدادی محموله سلاح از جمله موشکهای گراد - برای استفاده در سیستمهای پرتاب چندگانه نصب شده بر روی کامیونها - را در امتداد مرزهای خود با عراق و لبنان توقیف کرده است. در همین حال، ارتش لبنان محمولههایی را که از طریق مرز خود با سوریه وارد شده بودند، توقیف کرده است که شامل موشکهای ضدتانک روسی مورد علاقه حزبالله است. نیروهای یمنی روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد بیسابقهیی از موشکهای ایرانی را که برای حوثیها ارسال شده بود، توقیف کردهاند. این محموله توسط نیروی مقاومت ملی، ائتلافی نظامی همسو با دولت یمن، توقیف شد. فرماندهی مرکزی ایالات متحده که مسئول عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه است، اعلام کرد که این بزرگترین توقیف سلاحهای متعارف پیشرفته ایرانی توسط نیروی مقاومت ملی است - ۷۵۰تُن موشک کروز، موشکهای ضدکشتی و ضدهواپیما، کلاهکهای جنگی، قطعات هدفگیری و موتورهای پهپاد... . محمد الباشا، بنیانگذار شرکت مشاوره امنیتی خاورمیانه مستقر در ایالات متحده، باشا ریپورت، گفت: «ایران بهسرعت در حال پرکردن ذخایر تسلیحاتی حوثیها است که در اثر حملات هوایی ایالات متحده تخلیه شده است». او گفت که این نشان میدهد تهران میخواهد «سرعت عملیاتی بالای خود را در هدف قرار دادن اسراییل و ترافیک دریایی تجاری حفظ کند».