- نه آبه و آمریکا به مقصود میرسند و نه ماس و اروپا. در آینده باید شاهد تحولات دیگری بود.
- «دیپلماسی دو ستونی» به راه افتاده و آمریکا و اروپا هر کدام خواهان رسیدن به اهداف خود هستند.
سپاه پاسداران در روزنامه خود تحت عنوان دیپلوماسی «ماس» مالی برجام نوشت: هایکو ماس به تهران میآید تا بهگفته خودش «به نظام درباره پایبندی آلمان و اروپا به توافق هستهای» اطمینان دهد.
روزنامه سپاه پاسداران افزود: سفر وزیر خارجه آلمان به ایران، دو روز قبل از سفر شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن به تهران، میتواند نشانه نگرانی اروپاییان از این واقعیت باشد که مسیر مذاکره با ایران، از مدار اروپا خارج شود. با این حال، اروپاییان در حالی تلاش میکنند که تهران را در مدار توافق هستهیی حفظ کنند که مقامهای بلندپایه ایرانی در بالاترین سطوح، هیچ رضایتی از نحوه برخورد اروپا ندارند.
روزنامه سپاه پاسداران همچنین مینویسد: گفته میشود وزیر خارجه آلمان، نماینده فرانسه و انگلیس نیز هست تا طرح نجات برجام را در ایران مطرح کند. اکنون، «دیپلماسی دو ستونی» به راه افتاده و آمریکا و اروپا هر کدام خواهان رسیدن به اهداف خود هستند. اروپا تنها خواهان به اجرا درآمدن تعهدات از طرف جمهوری اسلامی است، اما آنچه که تاکنون نشان داده توانی برای اجرای تعهدات خود در بستر اینستکس و اس پی وی SPV و INSTEX ندارد.
سپاه پاسداران افزود: این دیپلماسی دو ستونی ِ توأم با فشار، اگر بین اروپا و آمریکا به نتیجه نرسد و آن دو، بین خود راهحل میانهای پیدا نکنند و همزمان سیاست فرار اروپا از اجرای تعهدات اقتصادی و رویکرد فشار و تحریم آمریکا تداوم پیدا کند، نه آبه و آمریکا به مقصود میرسند و نه ماس و اروپا. (و) در آینده باید شاهد تحولات دیگری بود.
یک دپپلومات سابق رژیم نام فریدون مجلسی درباره انتظارات ظریف و روحانی و دیگر سرکردگان نظام که خود را به مذاکره بیقید و شرط با آمریکا دعوت میکنند، نوشت: اینکه عدهیی انتظار داشته و یا دارند که اگر طرف آمریکایی صحبت از مذاکره میکند، دیگر نباید تحریمهای جدید وضع کند؛ محلی از اعراب ندارد. شاید دو طرف تحت شرایطی حاضر به گفتگو باشند، اما آنچه از این گفتگو طلب خواهند کرد، به اندازهای با یکدیگر متفاوت است که دستیابی به تفاهم را پیچیده و مشکل میکند.
جواد ظریف میگوید: «ما از آمریکا رابطه نمیخواهیم، تجارت نمیخواهیم خواهان رفع مزاحمت آمریکا هستیم». اما نکته اینجاست که این استدلال توسط آمریکاییها هم علیه جمهوری اسلامی مطرح است. این اختلاف موضع سبب شده تا دو طرف نتوانند بر سر موضوعی به اشتراک نظر برسند.