728 x 90

روزنامهٔ حکومتی دنیای اقتصاد: علل شکست مقابل کرونا

کرونا در ایران
کرونا در ایران

استراتژی خودکفایی واکسن که تقریباً در ایران موفقیت‌آمیز نبوده، در نگاه غلط سیاستمداران به تولید ریشه دارد. سیاستمداران در ایران‌زمین تولید و رقابت در اقتصاد را با میدان جنگ اشتباه گرفته‌اند. تصور می‌شود با صادرات عملاً در خاک دشمن نفوذ کرده‌ایم و با واردات، دشمن در خاک کشور نفوذ خواهد کرد، بعد از آن که خودکفایی در زمینه واکسن کرونا نتوانست مطابق پیش‌بینی‌ها نیاز داخل را برآورده کند... نقطه‌ای که اکنون در آن قرار گرفته‌ایم، نقطه سخت و حساسی است. با این فرض که برای خروج از مرحله پاندمی لازم است حداقل ۷۰درصد جمعیت کشور واکسن زده باشند، در کشور ما باید حدود ۶۰میلیون نفر واکسن دریافت کنند. با احتساب هر نفر دو دز، مجموعاً ۱۲۰میلیون دز واکسن نیاز است. مطابق با آمار رسمی تا زمان تنظیم این گفت‌وگو، حدود ۲۰میلیون دز واکسن به مردم تزریق شده، بنابراین هم‌چنان ۱۰۰میلیون دز واکسن دیگر مورد نیاز است. اگر روزی ۵۰۰هزار دز واکسن (که رقم بالایی است) تزریق شود، به شرط تأمین آن، حدود ۲۰۰روز یا هفت ماه طول می‌کشد تا واکسیناسیون کامل شود. .

به نظر می‌رسد فرآیند واکسیناسیون کامل بین ۷ تا ۱۰ماه طول بکشد و این طولانی شدن باعث می‌شود نتوانیم از وضعیت پاندمی خارج شویم. در نتیجه، شرایط خاصی که اکنون مشاهده می‌کنیم، ممکن است ادامه یابد. حال در نظر بگیرید که حتی اگر نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کرونا به نصف میزان موجود برسد، یعنی باز هم تعداد فوتی‌های روزانه حدود ۳۰۰نفر خواهد بود... . این‌که هر روز در حد ۲۰۰ تا ۳۰۰نفر از دنیا بروند، قطعاً یک بحران ملی است. (روزنامه حکومتی دنیای اقتصاد– ۱۳شهریور)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a43b3046-04e7-4c30-9b9f-517d01366645"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات