در حالیکه خامنهای در اولین دیدار علنی خود پس از چند ماه روز سهشنبه ۳۱تیر از الکاظمی نخستوزیر عراق استقبال کرده است، سفر ظریف به عراق با انزجار افکار عمومی در این کشور روبهرو شده است.
خبرگزاری رسمی رژیم نوشت: سفر ظریف به عراق «همزمان با یک جنگ نرم در سطح شبکههای اجتماعی بین کاربران عراقی و سعودی و عوامل داخلی آنها همراه بود که جنگ هشتگها را در فضای مجازی برای اثرگذاری بر این سفر به راه انداخته بودند».
یکی از هشتگها «ظریف غیرمرحب بک فی العراق» «ظریف خوش نیامدی به عراق» نام داشت که بهطور گستردهیی مورد استقبال عراقیان گرفت.
حکومت آخوندی مجبور شد برای مقابله به موج گسترده ابراز انزجار از سفر وزیر خارجهاش هشتگ مسخرهای تحت عنوان خوشآمدگویی راهاندازی کند.
حذف پرچم رژیم در دیدار با مقامهای عراقی از جمله الکاظمی نخستوزیر این کشور در شبکههای اجتماعی بهصورت گستردهیی منعکس شد.
سایت حکومتی خبرآنلاین ۳۰تیر نوشت: «رسانههای خبری معاند و کاربران فضای مجازی برای تخریب روابط دو طرف اخباری را منتشر کردند مبنی بر اینکه با مقامات عراقی پرچم جمهوری اسلامی حذف شده است».
خبرگزاری سپاه پاسداران ۳۰تیر درباره سفر ظریف به عراق نوشت: «این سفر در شرایطی صورت گرفت که «بهدلیل بسته بودن مرزها بهخاطر کرونا سطح تبادل اقتصادی دو طرف در طول ماههای گذشته به پایینترین حد خود رسیده» که «باید این وضعیت تغییر کند».
خبرگزاری سپاه پاسداران همچنین نوشت: موضوع «بسیار مهم» دیگر، سفر ظریف به اربیل بود. «برخی گروههای تروریستی ضدانقلاب از اقلیم برای آسیبرساندن به مرزهای شمال غرب استفاده میکنند که باید به این تحرکات پایان داده شود.
در آستانه سفر ظریف به بغداد، رسانهها و مهرههای رژیم یکی از هدفهای این سفر را تلاش برای ارتباط با عربستان و آمریکا از طریق نخستوزیر جدید عراق عنوان کردهاند. از جمله موسویان سفیر سابق رژیم در چین گفت: «ظریف یکشنبه به عراق سفر کرده، نخستوزیر عراق روز دوشنبه به عربستان و سهشنبه به ایران سفر خواهد داشت. موفقیت این میانجیگری در گروه چراغ سبز آمریکا به ریاض است، در غیراین صورت تلاش بغداد ناکام خواهد ماند».
اما سفر نخستوزیر عراق به عربستان بهدلیل بیماری پادشاه این کشور لغو شد و بهدنبال آن مسجدی سفیر رژیم در عراق مدعی شد که در سفر الکاظمی به تهران، بحث میانجیگری بین جمهوری اسلامی با عربستان یا آمریکا مطرح نیست.
الکاظمی در دیدار با ظریف گفت که عراق نیابد صحنههای درگیری کشورهای مختلف باشد.
روزنامه حکومتی ستاره صبح ۳۰تیر نیز در اعتراف به موقعیت ضعیف رژیم در عراق نوشت: «اگر مثلثی را ترسیم کنیم که جمهوری اسلامی، آمریکا و عربستان در عراق تشکیل دهند، در این مثلث ضلع مربوط به جمهوری اسلامی در حال کوچکتر شدن است».
این منبع میافزاید: «جمهوری اسلامی به تدریج توان و نفوذ خود در عراق را از دست میدهد و بهنظر نمیرسد الکاظمی نخستوزیر عراق هم شخصیتی باشد که بخواهد روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی برقرار کند».