- حمایت از فراخوان خانم مریم رجوی برای اعزام هیأت تحقیق ملل متحد به ایران، برای بازدید از زندانها و دیدار با دستگیر شدگان.
- بیانیه مشترک کمیته بینالمللی پارلمانترها برای یک ایران دموکراتیک و کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران
- پارلمانترها و شخصیتهای سیاسی از شورای امنیت خواستار رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران و قرار گرفتن مسئولان آن در برابر عدالت شدند.
کمیته بینالمللی پارلمانترها برای یک ایران دموکراتیک" و "کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران" در یک بیانیه مشترک اعلام کردند:
در آستانه چهلمین روز شهادت بیش از ۱۵۰۰تن از قیامکنندگان در ایران بهدست نیروهای امنیتی رژیم، بیش از ۲۰۰پارلمانتر از ۱۴کشور جهان، طی بیانیهیی ضمن همبستگی با خانواده شهیدان، از تظاهرات ضدحکومتی میلیونها ایرانی در ۱۹۱شهر در سراسر ایران برای استقرار دموکراسی و حقوقبشر حمایت کردند و خواستار آزادی همه دستگیر شدگان شدند.
امضا کنندگان که گرایشهای مختلف سیاسی در کشورهای اروپا از جمله انگلستان، ایتالیا، سوئیس، پرتغال، فرانسه، ایرلند، لهستان، رومانی، لیتوانی، مالت، آلبانی، سن مارینو، و همچنین مراکش و اردن را نمایندگی میکنند، سرکوب وحشیانه تظاهرات به دستور علی خامنهای را محکوم و تصریح کردند «تصاویر وحشتاک نشان میدهد پاسداران از پشت بامها و یا از فاصله نزدیک به تظاهر کنندگان بیسلاح شلیک میکنند. در بسیاری از موارد رژیم ایران برای سرکوب مردم هلیکوپتر و تانک وارد صحنه کرد».
بیانیه مشترک کمیته بینالمللی پارلمانترها برای یک ایران دموکراتیک ” و ”کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران میافزاید: رژیم آخوندها با قطع کامل اینترنت از افشای ابعاد واقعی جنایاتش جلوگیری کرد. اما بتدریج، ابعاد این جنایت بیشتر روشن میشود. طبق آخرین گزارشهای سازمان مجاهدین خلق ایران، نیروی اصلی اپوزیسیون ایران، بیش از ۱۵۰۰تن از تظاهر کنندگان کشته، ۴۰۰۰تن مجروح شده و ۱۲۰۰۰تن دستگیر شدهاند. این سازمان اسامی ۵۴۷قربانی و عکسهای ۲۳۰تن از آنان را منتشر کرده است.
آنچه موجب نگرانی است این است که مقامات ارشد حکومتی خواستار اعدام دستگیر شدگان شدهاند. روحانی رئیس جمهور رژیم ایران از سرکوب تظاهرات حمایت کرد و مشاور او سازمان مجاهدین را که سران رژیم آنرا عامل اصلی قیام معرفی میکنند، تهدید به کشتاری مانند قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۶۷کرد که طی آن قریب به ۳۰هزار تن از زندانیان سیاسی اعدام شدند.
سکوت جامعه بینالمللی در مورد این جنایت، که یکی از وحشتناکترین جنایتها در قرن بیست و یکم است، غیرقابل توجیه است. سردمداران رژیم ایران باید مورد حسابرسی قرار گیرند.
امضاکنندگان بیانیه حمایت از قیام مردم ایران، از سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواستار آن شدندکه سرکوب تظاهرات در ایران را محکوم کرده و اقدامات عاجل برای توقف کشتار و آزادی دستگیر شدگان را بهعمل آورند و امکان دسترسی آزادانه به اینترنت را برای مردم ایران فراهم کنند.
آنها از فراخوان خانم مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران به ملل متحد برای اعزام یک هیات تحقیق به ایران برای بازدید از زندانها و دیدار با دستگیر شدگان حمایت کردند و از شورای امنیت خواستار رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران و قرار گرفتن مسئولان آن در برابر عدالت شدند.
این بیانیه علاوه بر پارلمانترها توسط جان برد وزیر خارجه پیشین کانادا، جولیو ترتزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا، صالح قلاب و دکتر فیصل الرفوع وزرای پیشین اردن و همچنین نجیمه طاطای وزیر پیشین آموزش مراکش و یحیی ابو حاتم، مشاور وزیر دفاع یمن امضا شده است.
امضای این بیانیه توسط قانونگذاران و شخصیتها و رهبران سیاسی در کشورهای مختلف ادامه دارد.