وعدههایی که دولت عراق به تظاهر کنندگان داده برای خاموش کردن خشم آنها کافی نبوده است.
در استان بصره تظاهرات در مقابل شرکت ملی نفت از سر گرفته شد. مردم خواهان فرصتهای شغلی بودند. آنها همچنین خواهان راهحل برای بحران بیآبی و بیبرقی نیز بودند.
سایت العربیه ۶مرداد۹۷:
در شمال بصره در بخش هویره نیز تظاهرات برگزار شد.
ساکنان این بخش میگویند اگر تظاهراتشان فروکش کند در بصره بهعنوان منبع اصلی نفت فروکش نخواهد کرد.
ناظران میگویند این وضعیت باعث خواهد شد که مردم به فکر خود مختاری بیفتند. بعضی از ساکنان این استان فکر میکنند که این راهحلی ریشهای در مقابل وضعیت نابسامان آنها خواهد بود.
روز جمعه ۲۷ژوئیه ۲۰۱۸ در استانهای جنوبی، مرکزی و پایتخت عراق، تظاهرات برای مطالبه «حقوق» مردم ادامه یافت.
درگیری با نیروهای امنیتی در بصره
در حالی که در بصره، تظاهر کنندگان معترض جاده منتهی به میدان نفتی غرب منطقه القرنه را بسته بودند، نیروهای امنیتی آنها را با زور متفرق کردند.
پیش از این تظاهر کنندگان عراقی علیه اوضاع بد معیشتی، بیکاری، فساد و فقر و محرومیت گسترده در این کشور اعتراض کرده بودند.
شهر بصره اولین شهری بود که در آن تظاهرات شروع شد و پس از آن به استانهای مرکزی و جنوبی عراق گسترش یافت. خشم مردم استانهای جنوب و مرکز عراق بهدلیل گسترش فساد در ساختار حکومت این کشور روزبهروز بیشتر میشود.
تظاهر کنندگان میگویند تا زمانی که خواستههای آنها برآورده نشده به تظاهرات و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
خواستههای تظاهر کنندگان عراقی
انحلال شورای استانی و مجازات مسئولان امنیتی که به تظاهر کنندگان حمله کرده و برخی را کشته و زخمی کردند، از مهمترین خواستههای تظاهر کنندگان روز پنجشنبه در شهر بصره بود. آنان همچنین علیه احزاب سیاسی وابسته به رژیم ایران هستند و طی دو هفته اخیر دهها دفتر آنها را به آتش کشیدند.
در همین حال اهالی منطقه «الهویر» در شمال بصره روز جمعه پنجم مرداد ۹۷ در مقابل ساختمان دولتی منطقه با برافراشتن چند خیمه اعتصاب کردند.
اعتصابکنندگان اعلام کردند که مدت اعتصاب آنها نامحدود خواهد بود تا زمانی که دولت به خواستههای آنها رسیدگی نکند به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
کمیتههای هماهنگی که از میان تظاهر کنندگان تشکیل شده است برای خروج ملیونی تظاهر کنندگان در شهرهای جنوب و مرکز خود را آماده میکنند.
کمیتههای هماهنگی خواستار دور کردن سیاستمداران، شیوخ قبیلهای و روحانیانی که در ساختار حکومت بودهاند، از تظاهرات اعتراضی مردمی شدند.
حسنین الموسوی، یکی از شرکت کنندگان جوان در استان بصره، به العربیه گفت: «مردم بصره دیگر به هیچکدام از کسانی که در دولتهای گذشته بودند اعتماد ندارند».
وی افزود: «جوانان بصره کمیتههای به نام «جوانان بصره» برای هماهنگی و انسجام بین همه تظاهر کنندگان جهت دستیابی به نتایج مثبت و خواستههای معترضان تشکیل دادند».
بیشتر بخوانید