728 x 90

تاکید مقام افغان بر شکنجه قربانیان افغانی توسط پاسداران

هرات - بستگان غرق شدگان افغان
هرات - بستگان غرق شدگان افغان

عبدالغنی نوری؛ فرماندار شهرستان گلران در افغانستان روز جمعه ۱۹ اردیبهشت با تاکید بر شکنجه قربانیان افغانی توسط پاسداران گفت: «از بین افغان‌هایی که با ارعاب پاسداران مرزی ایرانی در هریرود غرق شدند تاکنون ۱۸ جسد کشف شده و آثار ضرب و شتم و شکنجه بر این اجساد دیده می‌شود.»

وی که با خبرگزاری فرانسه مصاحبه میکرد افزود: «بر بدن این اجساد آثار ضرب و جرح و شکنجه دیده می‌شود و بر اساس گفته‌های بازماندگان و آثاری که بر روی اجساد هست، پاسداران مرزی رژیم ایران ابتدا آنها را با کابل و سیم برق زده‌اند و سپس با تیراندازی آنها را واداشته‌اند که به داخل رودخانه بپرند.»

در همین حال اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در واکنش به این جنایت یک هیات ده نفره را مامور رسیدگی و تحقیق پیرامون قتل و شکنجه افغانها توسط پاسداران کرد.

در هیات ده نفره ریاست جمهوری افغانستان، نمایندگانی از وزارتخانه های کشور، امور خارجه، و پناهندگان و مهاجران، و همچنین نماینده‌ای از استان هرات حضور دارند.

خبرگزاری رویترز ۱۹اردیبهشت ۹۹ گزارش داد: «به‌گفته دو قانونگذار افغان که در مورد این مرگها تحقیق می‌کنند، نیروهای رژیم ایران ۴۵کارگر مهاجر افغان را که سعی در عبور از ایران داشتند، به‌زور سلاح به داخل سیلاب کوهستانی شدیدی انداخته و باعث مرگ آنها شدند.

مقام‌های افغان روز پنجشنبه گفتند در دو روز گذشته ۱۲جسد را از رودخانه هریرود پیدا کرده‌اند. تاکنون ۱۷جسد از آب گرفته شده است».

رویترافزود: «پدرام، عضو تیم ۱۶نفری که برای تحقیق توسط رئیس‌جمهور اشرف غنی منصوب شده است گفت: "‌‌از میان ۵۷کارگر که توسط نیروهای امنیتی رژیم ایران به رودخانه انداخته شدند، تنها ۱۲نفر زنده ماندند." پنج جسد توسط یک چوپان از قسمت شمالی رودخانه ترکمنستان بیرون کشیده شدند. عبدالغنی نوری فرماندار منطقه گلران هرات گفت تاکنون جسد۱۷نفر پیدا شده است. او گفت تحقیقات اولیه نشان می‌دهد این مهاجران به‌زور سلاح به داخل رودخانه انداخته شده‌اند».

مایک پمپئو؛ وزیر خارجه امریکا نیز در واکنش به شکنجه و قتل مهاجرین افغان توسط پاسداران در توییتی نوشت: «من از دیدن گزارشاتی مبنی بر سوء استفاده، شکنجه و غرق کردن مهاجران افغان توسط مرزبانان ایرانی ظرف هفته گذشته در مرز ولایت هرات افغانستان شوکه شدم. آنها مهاجرانی بودند که برای عبور از مرز در جستجوی خوراک یا کار جرأت به خرج داده بودند.»

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1aa95fdd-03bb-45b7-9ca4-96fae2c231c9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات