- بیانیه مشترک ۷۸ پارلمانتر و شخصیت عربی از کشورهای اردن، مصر، مراکش، عربستان، بحرین، الجزایر، لبنان، تونس، یمن، عراق، سوریه و فلسطین خطاب به دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترز.
- ضرورت اعزام هیاتهای حقیقتیاب بینالمللی به ایران و بازدید از زندانها همزمان با شیوع ویروس کرونا.
- دو دانشجوی ایرانی نخبه که سخنگوی قضاییه رژیم ایران خبر دستگیری آنها را اعلام کرد و ۱۸دستگیر شده دیگر که مجاهدین اسامی آنها را اعلام کردند و بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در خطر شکنجه و اعدام هستند.
- رئیس کنونی قوه قضاییه رژیم ایران، ابراهیم رئیسی است نقش اصلی در قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ دارد.
۷۸ پارلمانتر و شخصیت برجسته عربی از اردن، مصر، مراکش، عربستان، بحرین، الجزایر، لبنان، تونس، یمن، عراق، سوریه و فلسطین طی بیانیه مشترکی اعلام کردند: رژیم ایران تشدید سرکوب در داخل را با سرکوب مخالفان افزایش داده و همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران بهجای کمک به مردم در برابر این ویروس نابوده کننده. موج جدیدی از اعدامها را بهراه انداخته است.
سخنگوی قضاییه رژیم ایران در ۱۶اردیبهشت خبر از دستگیری دو دانشجوی ایرانی نخبه امیر حسین مرادی و علی یونسی داد و اعلام کرد دانشجویان دستگیر شده در ارتباط با اپوزیسیون سازمانیافته ایران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند.
سازمان مجاهدین خلق ایران اسامی ۱۸نفر دیگر را اعلام کرد که توسط رژیم و در واکنش به تظاهرات و اعتراضات مردم علیه رژیم در سال گذشته دستگیر شدهاند. این ۲۰نفر مانند هزاران نفر دیگری هستند که در سرکوب شدید رژیم علیه تظاهرات سراسری مردم در سال گذشته دستگیر شدند.
رئیس کنونی قوه قضاییه رژیم ایران، ابراهیم رئیسی است. وی نقش اصلی در قتلعام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی در سال۱۳۶۷ دارد. قتلعام شدگان عمدتاً هواداران و اعضای مجاهدین خلق ایران بودند.
در ادامه بیانیه پارلمانترها و شخصیتهای برجسته عربی آمده است: ما امضاکنندگان این بیانیه دستگیری این دانشجویان نخبه را قویاً محکوم کرده و هر گونه اقدامات سرکوبگرانه رژیم و تفتیش عقاید را که با کنوانسیونهای ژنو و قوانین بینالمللی مغایرت دارد نقض آشکار حقوقبشر میدانیم. ما خواستار آزادی دستگیر شدگان اخیر و دیگر زندانیان و فعالان سیاسی دستگیر شده هستیم بهویژه در شرایط فاجعهآمیز بحران ویروس کرونا در زندانهای تحت حاکمیت رژیم ایران.
از دبیرکل ملل متحد، کمیسر عالی و شورای حقوقبشر ملل متحد و گزارشگران ویژه و رهبران جامعه بینالمللی و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوقبشر خواستار آن هستیم که برای آزادی این دانشجویان سریعاً اقدام کنند و با اعزام هیاتهای حقیقتیاب بینالمللی به ایران و بازدید از زندانهای رژیم، با این زندانیان ملاقات نمایند.
جامعه بینالمللی نمیتواند و نباید اجازه دهد این رژیم از بحران ویروس کرونا در جهان بهعنوان پوششی برای تکرار جنایت علیه بشریت و سرکوب و شکنجه و کشتار زندانیان سیاسی استفاده کند.