728 x 90

روزنامه حکومتی ابتکار:

بایدن و تیم او هم‌چنان بر سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ اصرار دارند

بایدن و کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا
بایدن و کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا

روزنامه حکومتی ابتکار روز سه‌شنبه ۲۱بهمن، در سرمقاله خود، چشم‌انداز تیره و تار سرنوشت برجام و رویکرد دولت جدید آمریکا در برخورد با آن و در مواردی همگامی اروپا با آن را، بازتاب داد.

در این مطلب با اشاره به موضع بالای آمریکا در تعادل کنونی و اصرار بیهوده رژیم به بازگشت به مطالبات توافقات قبلی برجام، آمده است: «بایدن و تیم کهنه‌کار او هم‌چنان بر میراث سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ اصرار دارد. تنها تفاوت ایجاد شده از بیستم ژانویه گذشته، پرهیز دولتمردان آمریکایی از زبان تهدید است؛ اگر چه پرواز بمب‌افکنهای بی‌۵۲ بر فراز خلیج‌فارس دست‌کمی از تهدید به شیوه ترامپ ندارد. مطالبات تهران نیز همان است که پیش از این می‌گفت؛ بازگشت بدون پیش‌شرط آمریکا به برجام، لغو تحریم‌ها، امکان دوباره فروش نفت و رفع موانع بانکی از مبادلات تجاری با دیگر کشورها».

روزنامه حکومتی ابتکار هم‌چنین در مورد موضع اروپا در رابطه با برجام نوشت: «خواست‌های اروپائیان روشن و در این‌حال یکجانبه است:

۱- دور کردن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌یی

۲- محدود شدن توانمندی موشکی

۳ـ کنترل و کاهش حضور منطقه‌یی و

۴ـ همراه شدن با جریان گفتگو‌های صلح اعراب و اسرائیل.

مطالبات اروپائیان متفاوت از نقشی است که همواره خواستار آن بوده و یا با این تصور به تعامل با آنان پرداخته است. انتظار تهران از اروپائیان طراحی یک بازی «برد ـ برد» است؛ همان‌گونه که در گذشته ایفای نقش کردند. اما با نگاه به آنچه «امانوئل ماکرون» در افزایش طرف‌های گفتگو با تهران در سطح برخی دولتهای منطقه‌پیشنهاد کرده‌، آیا تهران می‌تواند به طرف‌های اروپایی در جایگاه طراح بازی «برد ـ برد» اعتماد کند».


این مقاله در پایان در نتیجه‌گیری خود، تلاشهای ظریف، وزیر امور خارجه رژیم آخوندی برای پا در میانی اتحادیه اروپا در مورد برجام را به دور از واقعیت و به تعبیری «آب در هاونگ کوبیدن» توصیف کرد و می‌نویسد: «همه آنچه در بالا آمد، در حالی است که نه در تهران و نه در واشنگتن هنوز اجماع داخلی برای هر نوع گفتگوی ممکن وجود ندارد. دیدگاههای متعارض در هر دوسو فعال و تاثیرگذارند. علاوه بر این تهران و واشنگتن، راه‌حل‌های خود را برای برون‌رفت از انجماد کنونی اعلام می‌کنند در حالی که که هیچ یک، راه‌حل دیگری را به‌ویژه به‌دلیل نبود اجماع داخلی، مطلوب نمی‌داند. از این رو نمی‌توان برای آینده نزدیک، پیش‌بینی روشنی نه تنها در‌باره برجام بلکه دیگر اختلاف‌های ایران و آمریکا و به تبع آن اروپا داشت. یخ‌های روابط هم‌چنان باقی است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2cefb23d-4801-4858-9b97-143e0a0fec12"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات