بهدنبال برملا شدن اسناد و مدارک جرم فعالیتهای دیپلمات تروریست رژیم آخوندی و ارتباطات وی با مزدوران همدست وی، در گزارش جدیدی تاگس شاو، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان نوشت: پلیس آلمان هنگام بازداشت اسدالله اسدی، دبیر سوم سابق سفارت رژیم ایران در اتریش که به طراحی بمبگذاری در گردهمایی سالانه مجاهدین متهم است، به مدارک و اسناد بسیاری دست یافته است. او روز ۱۸ژوئیه سال۲۰۱۸ در یک اتومبیل اجارهای فورد همراه با دو پسرش در ایالت بایرن آلمان دستگیر شد.
در اتومبیل او یک دفترچه یادداشت سیاه پیدا شده که شامل نوشتههایی رمزگذاری شده است که ظاهراً دستورالعملهایی برای بمبگذاری بودهاند. دفترچه ۲۰۰ برگ دوم، سبز رنگ با صفحات شطرنجی و شامل رسیدهایی است که نشان میدهد اسدالله اسدی ظاهراً پول نقد توزیع کرده است. مقامات امنیتی آلمان همچنان در حال بررسی این اسناد هستند، اسنادی که نشان میدهد این دیپلمات رژیم ایران سفرهای زیادی در اروپا داشته است.
به گزارش وبسایت دویچه وله فارسی روز ۲بهمن، اداره جنایی فدرال آلمان (BKA) به مأموریت از دادستان کل این کشور در حال تحقیق پیرامون فعالیتهای اسدی است. از جمله روی این سؤالها که آیا او رهبری یک حلقه بزرگ از کسانی را برعهده داشته که وظایف مختلف از جمله خبررسانی و جاسوسی در چندین کشور اروپایی را داشتهاند.
در دفترچه سبزی که به دست پلیس افتاده در مجموع ۲۸۹ یادداشت دست نویس به خط لاتین و به فارسی وجود دارد که شامل آدرس مراکز دیدنی، مغازهها، هتلها و رستورانها هستند. زمان و تاریخ نیز ذکر شده است. مأموران اطلاعاتی آلمان متوجه شدهاند که این اطلاعات مربوط به ۱۱کشور از جمله فرانسه، اتریش، جمهوری چک، مجارستان، بلژیک، هلند و ایتالیا است اما حدود ۱۴۴ یادداشت مربوط به آلمان است.
بهعنوان مثال در یکی از یادداشتها به ورودی مرکز اسلامی هامبورگ بهعنوان محلی دیدنی اشاره شده است. مرکزی که حکومت ایران بنا بر اطلاعات (BKA) از آن برای صدور (ارتجاع) استفاده میکند. یادداشتهای دیگر مربوط به مکانهایی در کلن، بن، هایدلبرگ، رگنسبورگ، کوخم، برگیش-گلادباخ و مونیخ هستند. برخی از آنها شامل مقاصد گردشگری مانند قلعهها، برجها یا تله کابینها و هتلها، کافهها و مراکز خرید هستند.
اسدالله اسدی پس از دستگیری گفته است که هدفش گردشگری و بازدید از مکانهای زیبا بوده است. سازمان اطلاعات آلمان توانسته برخی از اطلاعات را بر اساس دادههای GPS، رسیدهای سوختگیری و رزرو هتل بررسی کند و دریافته است که اسدی همیشه پول نقد پرداخت کرده و در برخی موارد بیش از ۱۱هزار یورو با خود داشته است. او در برخی از موارد مانند بازدید از باغوحش کلن، پسرانش را همراه خود برده است.
ظاهراً بسیاری از مطالب موجود در دفتر سبز هیچ اشاره مستقیمی به طرح بمبگذاری در فرانسه ندارند و اکنون این نیز در حال بررسی است که چرا اسدالله اسدی اینقدر به آلمان سفر میکرده است؟ آیا ممکن است او با افرادی دیدار میکرده که در اینجا استخدام شدهاند؟
مورد دیگری که توجه پلیس را جلب کرده این است که او به هنگام دستگیری چندین قبض دریافت پول همراه داشته که پرداختهای نقدی را نشان میدهند. گیرندگان نیز با نامهای بسیار رایج ایرانی امضا کردهاند و هنوز هویت آنها مشخص نشده است. بهعنوان مثال یکی از آنها ۲۵۰۰یورو دریافت کرده، دیگری ۵۰۰۰یورو و شخص دیگری دریافت یک لپ تاپ را تأیید کرده است. مأموران حدس میزنند که اینها میتواند مزد افرادی باشد که برای جاسوسی استخدام شدهاند.
در گزارش آمده است که زوج بلژیکی که قرار بود به کمک آنها در نشست مجاهدین بمبگذاری شود، در طی سالهای گذشته برای کار خود برای مأموران مخفی جمهوری اسلامی چند صد هزار یورو دریافت کردهاند. نسیمه نعامی و امیر سعدونی، زوجی که مواد انفجاری را برای بمبگذاری در نشست مجاهدین از اسدی تحویل گرفته بودند. پای یک متهم سوم به نام مهرداد عارفانی نیز به اتهام مشارکت در این بمبگذاری در میان است. عارفانی متهم به خبرچینی علیه مجاهدین و همدستی اطلاعاتی برای انفجار در مراسم شورای ملی مقاومت است.
در حالی که مقامات امنیتی آلمان هنوز در حال بررسی سفرهای متعدد اسدالله اسدی و روشن کردن این هستند که آیا او یک حلقه جاسوسی رژیم ایران را در اروپا اداره میکرده است، دادستان عمومی در بلژیک دادخواست خود را ارائه کرده و خواستار ۲۰سال زندان برای او شده است. حکم دادگاه در تاریخ چهارم فوریه اعلام میشود.
دادستانهای بلژیکی برای زوج یاد شده نیز ۱۸سال و برای عارفانی ۱۵سال حبس تقاضا کردهاند. تابعیت بلژیکی هر سه نیز قرار است از آنها سلب شود.
نعامی و سعدونی در همان روز ۳۰ژوئن در حالی که عازم محل مراسم بودند، دستگیر شدند. اسدی مواد منفجره را به همراه دستمزدی ۱۱هزار و ۷۱۰ یورویی در یک پیتزافروشی در لوگزامبورگ به این دو تحویل داده بود بیآن که بداند دوربینهای محل، ماوقع را ضبط میکنند و مأموران پلیس آنها را زیر نظر دارند.
افشای این توطئه و محاکمه یک دیپلمات سابق رژیم ایران و همدستانش، موجب تنش بین تهران و چند کشور اروپایی شده و بحث "تروریسم دولتی" برای حذف مخالفان و گروههای فعال در تبعید را زنده کرده است. اکتبر سال۲۰۱۸ دولت فرانسه وزارت اطلاعات رژیم ایران را به دست داشتن در این عملیات متهم کرد اما تهران این اتهام را بهشدت تکذیب کرد.
روز ۲۵دی لوموند نوشت: رژیم ایران برای فرار اسدالله اسدی از چنگ مجازات بهخاطر طرح خنثی شده حمله تروریستی در ویلپنت بسیج شده است.
اتحادیه اروپا پیشتر، اسدالله اسدی را تحریم و اموال او را بلوکه کرده بود. نام اسدی در فهرست تروریسم اتحادیه نیز وارد شده است.