بهدنبال گزارش رئیس دیوان محاسبات رژیم روز ۲۶فروردین در مجلس ارتجاع در مورد ناپدید شدن ۴.۸میلیارد دلار در تفریغ بودجه سال۹۷؛ روزنامه حکومتی آفتاب یزد روز ۳۰فروردین در مطلبی با عنوان «حقیقت تلخی که کام مردم را تلختر میکند» نوشت:
«با یک فلش بک به دهه هشتاد مشخص میشود این داستان کماکان از قبل هم تکرار میشده است. گزارشهایی از اعداد و ارقام درشت ناشی از تخلفات دولتها اما نتیجه هیچ بوده و اصولاً دولتها زیر بار نرفتهاند از محمود احمدینژاد تا حسن روحانی».
آفتاب یزد میافزاید: «بهعنوان نمونه بر اساس آماری که «عبدالرضا رحمانی فضلی» رئیس دیوان محاسبات وقت در بهمنماه سال ۸۷ و در جریان ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۸۵ گفته بود: در گزارش تفریغ بودجه در این سال (۸۵) دو هزار مورد انحراف از بندها و تبصرهها و قوانین وجود دارد که در سایه مباحث این یک میلیارد دلار مغفول مانده است.
«احمد توکلی» رئیس وقت مرکز پژوهشهای مجلس هم در یادداشتی به برخی تخلفات صورت گرفته در واردات فرآوردههای نفتی نوشت: دولت در سال ۸۷ به جای حد مجاز قانونی سه میلیارد و ۸۰۰میلیون دلاری، پنج میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار فرآورده نفتی وارد کرده است. قانون شکسته شد با صراحت تمام، مجلس در برابر این قانونشکنی آشکار سکوت کرد، میلیاردها دلار بیش از حد مجاز قانون، منابع ارزی تلف شد، آن همه آسیب از افزایش مصرف بنزین بر مردم تحمیل شد.»
«علی لاریجانی»، رئیس وقت مجلس هم پس از قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۸۵ در مجلس، خواستار پیگیری واریز نشدن یک میلیارد دلار مازاد بهای نفت به خزانه کشور شد. اما از این پیگیریها اصولاً خبری نشده است.
این روزنامه در ادامه نوشته است: شهربانو امانی در همین زمینه روز پنجشنبه گذشته در یادداشتی نوشته بود: «بهطور کلی بهنظر میرسد دیوان محاسبات به هر دلیلی از اختیارات قانونی خود آنطور که باید و شاید استفاده نمیکند و به گزارش دهی بسنده کردهاند. دیوان محاسبات باید بگوید دادستانهای آن برای پیشگیری و همچنین نظارت بر امور چه اقدامات عملی انجام دادهاند اینکه تنها گزارشهایی پشت تریبون اعلام شود تنها نشانهای از عجز خواهد بود و نتیجه آن نیز فقط ایجاد بیاعتمادی در میان افکار عمومی است و اثربخشی خاصی ندارد.»
روزنامه آفتاب یزد نوشت: «در فضای رسانهای و کلام مردم این آمد که مبلغی نزدیک به ۷۶۸تریلیون ریال گم شده است! برای اقتصادی که در سالهای اخیر هشت آن گرو نه بوده چنین رقمیشگفت انگیز است. این گزارش بهسرعت سر و صدای زیادی بهپا کرد و بسیاری را با این پرسش مواجه کرد وقتی چنین پولی تکلیفش نامشخص شده و خبری از آن نیست، چطور دولت یک ماه است رایزنی میکند تا صندوق بینالمللی پول مبلغی نزدیک به همین عدد یعنی پنج میلیارد دلار وام به ایران بدهد تا مرهمیباشد بر دردهای کرونا در بخش سلامت و اقتصاد!»