728 x 90

اظهارات ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیرامون مذاکره و بحران اتمی رژیم و مواضع حکومت آخوندی

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا

اظهارات ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا

پیرامون مذاکره و بحران اتمی رژیم

و مواضع حکومت آخوندی

 

ترامپ در گزارشی که توسط کاخ‌سفید از کنفرانس مطبوعاتی او در دوشنبه شب ۱۸ فروردین منتشر شده، در پاسخ به سؤالات خبرنگاران راجع به مذاکره با رژیم آخوندی برای تشویق رژیم به مذاکره گفت موفقیت در مذاکرات به نفع رژیم هم خواهد بود. ترامپ برخلاف تکذیبهای مکرر رژیم در مورد مذاکرات مستقیم صریحاً اعلام کرد:

«ما در حال انجام مذاکرات مستقیم با ایران هستیم و این مذاکرات آغاز شده‌اند. روز شنبه آینده هم جلسهٔ بسیار مهمی برگزار خواهد شد و خواهیم دید که نتیجه چه خواهد بود. به‌نظر می‌رسد همه هم‌نظرند که رسیدن به یک توافق، گزینه‌یی بسیار بهتر از گزینه‌های واضح دیگری است که شدید هستند، گزینه‌یی که نه من تمایلی به وارد شدن در آن دارم و نه اسراییل، و خوب است که بتوان از آن اجتناب کرد. بنابراین، تلاش ما بر این است که از چنین سناریویی جلوگیری شود. با این حال، شرایط به نقطهٔ بسیار بحرانی و حساسی نزدیک می‌شود و امیدواریم این مذاکرات موفقیت‌آمیز باشند. بی‌تردید، موفقیت در این مذاکرات به‌نفع رژیم ایران نیز خواهد بود».

 

ترامپ هم‌چنین گفت: «ما در سطحی بسیار بالا با مقامات رژیم ایران در حال تعامل هستیم. روز شنبه، نشستی بسیار مهم در پیش داریم و این مذاکرات به‌صورت کاملاً مستقیم انجام می‌شوند. برخلاف آنچه برخی تصور می‌کنند مبنی بر این‌که ما از طریق واسطه‌ها یا کشورهای دیگر در حال مذاکره هستیم، باید تأکید کنم که این گفتگوها به‌شکل مستقیم در حال انجام است. احتمال حصول توافق وجود دارد که چنان‌چه به نتیجه برسد، برای ایران بسیار مفید خواهد بود. با این حال، امیدواریم که مجبور به اتخاذ اقدامات دیگر نشویم. این نشست روز شنبه، در بالاترین سطوح ممکن برگزار خواهد شد و باید دید نتیجه چگونه خواهد بود.

در صورت شکست مذاکرات با رژیم ایران، معتقدم آنها با خطری بسیار بزرگ مواجه خواهد شد. بیان این موضوع برای من ناخوشایند است، اما خطر بسیار جدی است. زیرا ایران به‌هیچ‌وجه نباید به سلاح هسته‌یی دست یابد. این هم موضوع پیچیده‌ای نیست: ایران نباید سلاح هسته‌یی داشته باشد. ایران نباید به‌هیچ‌وجه به سلاح هسته‌یی دست پیدا کند و در صورت شکست این مذاکرات، تصور من این است که روز بسیار بدی برای ایران رقم خواهد خورد».

 

قبل از آن، در روز دوشنبه ۱۸ فروردین عراقچی بار دیگر گفت: پیشنهاد مذاکره مستقیم به دلایلی که مکرر گفته شده مورد پذیرش ما نیست ولی ما آمادگی مذاکرات غیرمستقیم را از طریق کشور عمان داریم.

وزیر خارجه رژیم تصریح کرده بود که مسئولیت مذاکرات با وزارت‌خارجه رژیم و مدیریت مذاکرات در عمان با خود او خواهد بود.

از این پیش‌تر، عراقچی در روز یکشنبه ۱۷ فروردین گفته بود تاکنون هیچ دوره مذاکراتی با آمریکا برگزار نشده اما موضوع مذاکره غیرمستقیم برای تأمین منافع رژیم را به طرف مقابل اعلام کرده و اکنون توپ در زمین آمریکاست.

وزیر خارجه رژیم در رابطه با اظهارات سناتور تام کاتن مبنی بر این‌که ترامپ ترجیح می‌دهد توافق با ایران شبیه آنچه باشد که با لیبی در سال ۲۰۰۳ پس از جنگ اشغال عراق انجام شد، گفت: مگر در خواب ببینند.

 

خبرگزاری نیروی تروریستی قدس دوشنبه شب خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی انجام مذاکرات مستقیم با تهران شده است. این ادعا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به صراحت هر گونه مذاکرات مستقیم با آمریکا را به سبب سابقه بدعهدی و عدم پایبندی این کشور به تعهدات خود از جمله در خصوص برجام رد کرده و تنها با مذاکرات غیرمستقیم موافقت کرده است.

 

هم‌چنین سایت نورنیوز متعلق به شورای عالی امنیت رژیم حرف ترامپ در مورد مذاکرات مستقیم را عملیات روانی ترامپ زیر پوشش دیپلماسی خواند و افزود که این یک عملیات روانی پیچیده و طراحی‌شده با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی و خارجی است.

نورنیوز افزود: این در حالی است که سخنگوی وزارت‌خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات دیپلماتیک کشور، این ادعای ترامپ را به‌طور کامل رد کرده‌اند و تأکید دارند که نه‌تنها تاکنون گفتگویی شکل نگرفته، بلکه در صورت تحقق مذاکره نیز، فرآیند آن صرفاً به‌صورت غیرمستقیم خواهد بود.

 

سایت شورای عالی امنیت رژیم موضع ترامپ را تحت عنوان «مهندسی روایت سیاسی و تاکتیک‌های روانی» تاکتیکی واجد کارکردهای سیاسی برای ترامپ در صحنه داخلی آمریکا و هم ابزاری برای اعمال فشار سیاسی در سطح منطقه‌یی و بین‌المللی به‌ویژه در جنگ تعرفه‌ها، تحلیل کرده و ارجاع به مدل لیبی را هم تهدید در لباس توافق خوانده است.

 

ساعتی پس از اظهارات ترامپ، عراقچی وزیر خارجه رژیم، نیمه‌شب دوشنبه در حساب ایکس خود نوشت: «ایران و آمریکا روز شنبه در عـُمان برای گفتگوهای غیرمستقیم در سطح عالی دیدار خواهند کرد.

این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز محسوب می‌شود. توپ در زمین آمریکاست».

 

سه‌شنبه ۱۹ فروردین خبرگزاری نیروی تروریستی قدس با تیتر گفتگوی «غیرمستقیم» ایران و آمریکا؛ نوشت؛ مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا روز شنبه در عمان آغاز خواهد شد. عباس عراقچی وزیر خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه با یکدیگر به‌صورت غیرمستقیم گفتگو خواهند کرد.

 

اخبار سیمای آزادی -۱۹ بهمن ۱۴۰۳

ولی‌فقیه ارتجاع:

مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد

این را ما باید درست بفهمیم

 

با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد

مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست

دلیل؟ تجربه!

تلویزیون رژیم ۱۹ بهمن ۱۴۰۳

و اما بحث مذاکره چند وقته می‌شنوید توی روزنامه توی فضای مجازی تو سخنان این و آن بحث می‌شه از مذاکره مذاکره دولت خوب اونی که مورد بحث این بحث کنندگان هست چه در داخل و چه در خارج مذاکره با آمریکا است اسم مذاکره می‌آورند آقا مذاکره چیز خو بیست انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است امروز وزارت‌خارجه جمهوری اسلامی ایران یکی از پرکارترین وزارت‌خارجه‌هاست کارش همینه دیگه با کشورهای دنیا شرقی غربی همه جور مذاکره می‌کنند رفت و آمد می‌کنند حرف می‌زنند قرارداد می‌بندند استثنایی که وجود داره آمریکاست... ... اولاً مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور نداره این رو ما باید درست بفهمیم این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود نه نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود دلیل تجربه ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال یک معاهده‌ای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد دولت آن روز رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهده‌ای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند. همین شخصی که الآن سر کار هست، معاهده را پاره کرد. گفت پاره می‌کنم و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این‌که او بیاید هم همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریم‌های آمریکا برداشته بشود، برداشته نشد تحریم‌های آمریکا؛ تحریم‌های آمریکا برداشته نشد در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکره دو سال بنظرم بیشتر یا کمتر این مذاکره طول کشید خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌یی که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقص‌هایی که داشت طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.

... ... ما البته مشکلاتی داریم در داخل کسی منکر وجود مشکلات نیست در معیشت مردم مشکلات فراوانی همه تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند مشکلاتی دارند لکن این مشکلات اون چیزی که این مشکلات رو برطرف می‌کند عامل داخلی است (تکبیر- مرگ بر منافقین و اشرار)... ...

 

 

اخبار سیمای آزادی ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

پزشکیان درباره پاسخ رژیم به نامه ترامپ در جلسه هیأت دولت گفت: مذاکره به‌طور مستقیم رد شده، اما مذاکره به‌طور غیرمستقیم هم‌چنان می‌تواند ادامه داشته باشد.

تلویزیون رژیم ـ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

نامه‌ای که ترامپ فرستاده برادرم آقای دکتر عراقچی آن را به کشور عمان رسوندند و به دست رابط آمریکایی رسیده و در اونجا هم مذاکره به‌طور مستقیم رد شده اما مذاکره به‌طور غیرمستقیم همیشه ایران در اون رابطه بوده و الآن هم مقام معظم رهبری تأکید فرمودند که مذاکره غیرمستقیم هم‌چنان می‌تونه ادامه داشته باشه ما از مذاکره نه تنها پرهیز نمی‌کنیم بلکه اون بدعهدی‌هاست که برای ما مشکل ایجاد کرده تاکنون باید ثابت بکنند که می‌تونن اعتماد رو در رابطه با تصمیمات ایجاد بکنند که امیدوارم اینم شکل بگیره.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/53e29689-8be5-43e0-b653-571512cbafe6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات