728 x 90

استراسبورگ - تصویب قطعنامه پارلمان اروپا با رأی اکثریت نمایندگان پارلمان، محکومت موج اعدامها در ایران به‌ویژه زندانیان سیاسی

پارلمان اروپا
پارلمان اروپا

استراسبورگ

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا

با رأی اکثریت نمایندگان پارلمان

محکومت موج اعدامها در ایران به‌ویژه زندانیان سیاسی

فراخوان به لغو احکام اعدام زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی

و نامگذاری تروریستی سپاه

 

قطعنامه پارلمان اروپا تصمیم دیوان عالی رژیم ایران

برای تأیید حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را محکوم می‌کند

آنها در شرایط غیرانسانی بازداشت و در محاکمات ناعادلانه محکوم شده‌اند

 

قطعنامه پارلمان اروپا خواستار آزادی بهروز احسانی و مهدی حسنی

و همه زندانیانی است که به‌دلیل فعالیت سیاسی در صف اعدام قرار دارند

قطعنامه پارلمان اروپا بار دیگر از شورای اتحادیه اروپا می‌خواهد

سپاه پاسداران را به‌عنوان سازمان تروریستی معرفی کند

و شناسایی و تحریم مقامات ایرانی مسئول نقض حقوق‌بشر را ادامه دهد

 

قطعنامه پارلمان اروپا

استفاده رژیم ایران از دیپلماسی گروگان‌گیری را محکوم می‌کند

 

قطعنامه پارلمان اروپا از شورای وزیران اتحادیه اروپا و کشورهای عضو می‌خواهد

لغو مجازات اعدام و آزادی زندانیان سیاسی و اتباع اتحادیه اروپا را شرط بهبود روابط

با رژیم ایران قرار دهند

 

قطعنامهٔ مصوب پارلمان اروپا خاطرنشان می‌کند

رژیم تهران منتقدان صریح خود را هدف قرار داده

و با سازمان‌دهی ترورهای سیاسی خبرنگاران و مخالفان را در خارج از کشور

از جمله در اروپا و آمریکای شمالی حذف می‌کند

نظیر تلاش برای ترور آلخو ویدال کوادراس نایب‌رئیس پیشین پارلمان اروپا

 

فراخوان قطعنامهٔ پارلمان اروپا

به جامعه بین‌المللی برای واکنشی قاطع در برابر تلاش‌های سازمان‌یافته حکومت تهران

به‌منظور ترور مخالفان و منتقدان رژیم آخوندها در سراسر جهان

 

فراخوان کمیسر اتحادیه اروپا

به لغو اعدام زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی

که در معرض خطر قریب‌الوقوع اعدام قرار دارند

روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، سیزدهم و چهاردهم فروردین ۱۴۰۴ پارلمان اروپا در استراسبورگ برای بررسی و رأی‌گیری پیرامون قطعنامه‌یی تحت عنوان «موج اعدام در ایران و تأیید احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی» تشکیل جلسه داد.

قطعنامه پارلمان اروپا به لغو حکم اعدام زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی و سایر زندانیان سیاسی که به اعدام محکوم شده‌اند فراخوان داده و بار دیگر از شورای اروپا خواهان لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران و تحریم مقامات رژیم که در نقض حقوق‌بشر دست دارند شد.

در جلسهٔ روز چهارشنبه نمایندگان پارلمان از کشورها و گروه‌های مختلف سیاسی ضمن محکومیت جنایات رژیم خواستار لغو حکم اعدام دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی و لیست‌گذاری تروریستی سپاه و حمایت از تغییر دموکراتیک در ایران شدند.

قطعنامه مشترک گروه‌های مختلف سیاسی در پارلمان اروپا روز پنجشنبه به رأی گذاشته شده و با اکثریت آرا به‌تصویب رسید.

 

قطعنامه پارلمان اروپا

قطعنامه پارلمان اروپا با تأکید بر وخامت وضعیت حقوق‌بشر در ایران و با اشاره به این‌که رژیم آخوندی بالاترین نرخ احکام اعدام در جهان را دارد و با یادآوری این‌که در ایران در سال۲۰۲۴ دست‌کم ۹۷۵تن اعدام شده‌اند که بالاترین تعداد اعدام در بیش از دو دهه گذشته است تأکید می‌کند،

بهروز احسانی و مهدی حسنی در نوامبر ۲۰۲۲ بازداشت شده و تحت شکنجه و حبس انفرادی طولانی‌مدت قرار گرفته‌اند، از حقوق اولیه خود در دوران بازداشت محروم شده و به اتهام‌هایی چون «شورش مسلحانه علیه دولت»، «دشمنی با خدا» و «فساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شده‌اند؛

در قطعنامهٔ مصوب پارلمان اروپا هم‌چنین تأکید شده است: «رژیم تهران منتقدان صریح خود را هدف قرار داده و با سازمان‌دهی ترورهای سیاسی، خبرنگاران و مخالفان را در خارج از کشور، از جمله در اروپا و آمریکای شمالی، حذف می‌کند، نظیر تلاش برای ترور آلخو ویدال کوادراس، نایب‌رئیس پیشین پارلمان اروپا؛

 

قطعنامهٔ مصوب پارلمان اروپا:

۱ـ تصمیم دیوان عالی (رژیم) ایران برای تأیید حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را که در شرایط غیرانسانی بازداشت و در محاکمات ناعادلانه محکوم شده‌اند، محکوم می‌کند؛

۲ـ قطعنامه به آزادی آنها و همه زندانیانی فراخوان می‌دهد که به‌دلیل فعالیت سیاسی در صف اعدام قرار دارند؛ به‌ویژه موارد فوری پخشان عزیزی، و ریشه مرادی، شریفه محمدی و مهوش ثابت را یادآوری می‌کند؛

قطعنامهٔ پارلمان اروپا هم‌چنین خواهان آزادی فوری همهٔ اتباع اتحادیهٔ اروپا در ایران شده و «دیپلماسی گروگان‌گیری» رژیم را محکوم می‌کند.

قطعنامه علاوه بر تأکید مجدد بر لزوم لیست‌گذاری سپاه پاسداران توسط اتحادیهٔ اروپا، «جامعه بین‌المللی را به واکنشی قاطع در برابر تلاش‌های سازمان‌یافته (حکومت) تهران برای ترور مخالفان و منتقدان رژیم آخوندها در سراسر جهان فرامی‌خواند».

 

سخنرانیهای نمایندگان پارلمان اروپا از کشورهای مختلف

محکومیت موج اعدامها در ایران

و فراخوان به لغو حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی

 

پتراس آستراویچیوس- عضو کمیسیون خارجه پارلمان اروپا از لیتوانی

رژیم آخوندهای حاکم بر ایران برای حفظ قدرت و سرکوب مخالفان، به اجرای اعدامها ادامه می‌دهد. در واقع تعداد اعدامها در ایران در سال گذشته دو برابر شده است. در فضای ترس و سرکوب شدید، رژیم برای خاموش کردن مخالفان تلاش می‌کند، حقوق زنان و اقلیتها پایمال می‌شود. و دیپلماسی گروگان‌گیری با گروگان گرفتن شهروندان اتحادیه اروپا انجام می‌شود. اعضای کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام، بهروز حسنی و مهدی حسنی بدون دادرسی صحیح و بر اساس اتهامات نادرست به اعدام محکوم شده‌اند. ما فرصتی را برای اقدام مناسب علیه رژیم ایران از دست دادیم که در نتیجه آن، سپاه پاسداران ایران به‌عنوان یک سازمان تروریستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد و نمایندگان شورای حقوق‌بشر سازمان ملل قادر به انجام تحقیقات لازم نیستند. من از سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا می‌خواهم که تمام اقدامات مناسب را برای توقف وحشیگریهای انجام شده در ایران انجام دهند.

 

فرانسیشکو آسیش- نماینده پارلمان اروپا از پرتغال، عضو کنفرانس رؤسای هیاتها

متأسفانه امروز دوباره اینجا هستیم تا در مورد یکی از فجیع‌ترین و خشن‌ترین رژیمهای جهان معاصر صحبت کنیم. رژیم استبداد مذهبی حاکم بر ایران و در مورد افرادی که به اعدام محکوم شده‌اند تنها به این دلیل که با شجاعت بی‌حد و حصر علیه این رژیم وحشی جنگیدند، درباره رژیمی صحبت می‌کنیم که زنان و مردان ایران را سرکوب می‌کند،

ما در اینجا به‌طور خاص به دو مورد اشاره می‌کنیم، اما موارد بسیار بیشتری وجود دارد. در زندانهای تهران و دیگر شهرهای ایران صدها و صدها نفر در انتظار مرگ هستند. این پاسخی است که رژیم به همه کسانی می‌دهد که بر ادامه مبارزه علیه قدرت خواهی، علیه استبداد، علیه بی‌احترامی کامل به ابتدایی‌ترین حقوق‌بشر اصرار دارند. اجازه بدهید توهم نداشته باشیم. این واقعاً یکی از فجیع‌ترین رژیم‌هایی است که ما امروز با آن روبه‌رو هستیم و تنها یک مسیر وجود دارد که می‌توانیم دنبال کنیم. این مسیر محکومیت رژیم و مسیر همبستگی با قربانیان آن و با این مردان و زنانی است که قهرمانانه به مقاومت ادامه می‌دهند. این وظیفه ماست و این مسئولیت ماست.

 

ورونیکا ورچیونوا-عضو کنفرانس رؤسای کمیسیونها در پارلمان اروپا

آقای رئیس، کمیسر،

آمار مربوط به موج فزاینده اعدامها در ایران وحشتناک است. حتی وحشتناک‌تر، این واقعیت رژیم ایران است که درباره داستان زندانیان محکوم به اعدام مشاهده کرده‌ایم. اما دو مورد بهروز احسانی و مهدی حسنی هستند که محاکمات سیاسی آنها در تمامی جنبه‌ها، نمونه محاکمات دستکاری‌شده در یک رژیم دیکتاتوری بود.

شکنجه که قرار بود این حقیقت را پنهان کند اعمال می‌شود آنها فعالانی از اپوزیسیون ایران هستند که هر دو به همین خاطر در محاکمه‌یی ۵ دقیقه‌یی حکم اعدام گرفته‌اند.

و حالا اعدامشان هر لحظه ممکن است رخ دهد. دست‌کم ۵۶ زندانی سیاسی دیگر نیز در ایران در صف اعدام هستند. نباید هیچ‌گونه مماشاتی با رژیم تهران که قصد اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را دارد، انجام دهیم.

 

میلان زوور ـ نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی، رئیس مشترک دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا

من فکر می‌کنم می‌توانیم بگوییم که ایران یکی از وحشتناک‌ترین رژیم‌هاست. دو فعال، (بهروز) احسانی و (مهدی) حسنی، برای آزادی مردم ایران فریاد زدند و شجاعت ایستادگی در برابر رژیمی را داشتند که دهه‌هاست تحت حاکمیت علی خامنه‌ای کشتار می‌کند. او (خامنه‌ای) به‌عنوان بخشی از گروه‌های تروریستی شناخته شده است. او (در سال گذشته) بیش از هزار نفر شامل زنان، کودکان، مخالفان و اقلیت‌های سرکوب‌شده را اعدام کرده است.

اکنون زمان آن است که جامعه بین‌المللی و اتحادیه اروپا اقدامات لازم را انجام دهند. در تمامی مذاکرات با ایران باید خواستار توقف این اعدامها شوند. حقوق‌بشر باید به‌رسمیت شناخته شود و در شورای امنیت سازمان ملل‌متحد مورد بحث قرار گیرد.

 

داوور ایوو استیرـ نماینده پارلمان اروپا از کرواسی و عضو کنفرانس رؤسای هیئتها

با تشکر از کمیسر،

ما با بیش از ۹۰۰ اعدام در ایران مواجه بوده‌ایم. این تروریزم دولتی است.

تأیید حکم اعدام دو فعال (مهدی) حسنی و بهروز احسانی پس از محاکمه‌هایی دستکاری شده، نقض آشکار حقوق‌بشر است.

اتحادیه اروپا نمی‌تواند در مورد آزار و اذیت این فعالان یا فعالان حقوق زنان سکوت کند. ما خواستار آزادی فوری تمامی زندانیان سیاسی و توقف اعدامها هستیم.

و ما از سازمان ملل و شورای اتحادیه اروپا می‌خواهیم که این دولت را به‌عنوان یک دولت تروریستی بشناسد و از فعالان حمایت شود. این وظیفه اخلاقی ماست.

با سپاس.

 

دانوشا نرودووا-نماینده پارلمان اروپا

دانوشا نرودووا-نماینده پارلمان اروپا در سخنان خود گفت:

رژیم‌ها وقتی از شهروندان خود می‌ترسند چه می‌کنند؟ در ایران، این رژیم مردم را زندانی و شکنجه و اعدام می‌کند. دو فعال ایرانی پس از محاکماتی که تنها پنج دقیقه طول کشید، به اعدام محکوم شدند. جرم آنها چه بود؟ درخواست آزادی.

سرکوب به‌عنوان ابزاری عمدی برای کنترل سیاسی به کار گرفته می‌شود تا صدای مخالفان را خاموش کند و حقوق اولیه انسانی را پایمال نماید.

 

دنیل آتتارد نماینده پارلمان اروپا

دنیل آتتارد Daniel Attard نماینده پارلمان اروپا گفت:

این رژیم مردم ایران را می‌کشد. نزدیک به هزار اعدام در سال گذشته صورت گرفته است. احکامی که پس از شکنجه و محاکمات جعلی صادر شده‌اند. این قتل دولتی است.

ما نمی‌توانیم با کلمات تو خالی واکنش نشان دهیم. به فشار واقعی و خطوط قرمز مشخص نیاز داریم. ما نمی‌توانیم در برابر بی‌عدالتی بی‌طرف باشیم. باید عمل کنیم؛ سکوت و تأخیر جان انسان‌ها را می‌گیرد. رژیمی که از مردم ایران می‌ترسد و برای حفظ قدرت آنها را می‌کشد.

 

هلموت براندشتتر نماینده پارلمان اروپا

هلموت براندشتتر (Helmut BRANDSTÄTTER) نماینده پارلمان اروپا گفت:

ایران کشوری زیبا با تاریخی دوست‌داشتنی است، اما حکومتی دارد که هر کاری می‌کند تا این کشور و مردم آن را نابود کند؛ به‌ویژه با سپاه پاسداران که باید به‌عنوان سازمانی تروریستی شناخته شود.

ما درباره کسانی صحبت می‌کنیم که بیش از هزار نفر از آنها طی سال گذشته توسط این رژیم اعدام شده‌اند.

 

حجه لحبیب کمیسر کمیسیون اروپا در امور آمادگی، مدیریت بحران و برابری

کمیسر کمیسیون اروپا در امور آمادگی، مدیریت بحران و برابری در پاسخ به سخنان نمایندگان پارلمان اروپا گفت: اتحادیه اروپا وضعیت حقوق‌بشر در ایران را از نزدیک رصد می‌کند.

سرعت کنونی اعدامها وحشتناک است. ایران هر سال رکوردی جدید و ترسناک در تعداد اعدامها ثبت می‌کند. تنها در سال گذشته، بیش از ۹۰۰ اعدام ثبت شده که بالاترین رقم از سال۲۰۱۵ تاکنون بوده است. اتحادیه اروپا مخالفتی قاطع، صریح و دیرینه با مجازات اعدام در همه زمانها و در هر شرایطی دارد. بنابراین، ما هم‌چنین از مقامات ایرانی می‌خواهیم که حکم اعدام دو فرد ذکرشده در بحث امروز، بهروز احسانی و مهدی حسنی، را که در معرض خطر قریب‌الوقوع اعدام قرار دارند، لغو کند.

استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب مخالفان سیاسی و معترضان، موضوعی بسیار نگران‌کننده است. پس از سرکوب اعتراضات سراسری سال۲۰۲۲، اتحادیه اروپا ۱۰ بسته تحریمی هدفمند را به تصویب رساند. ما هم‌چنین از سازوکارهای پاسخگویی سازمان ملل، گزارشگر ویژه سازمان ملل و مأموریت بین‌المللی حقیقت‌یابی به‌طور قاطع حمایت می‌کنیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/09fb3fbd-8b23-4b11-86ca-d195e09b7609"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات