728 x 90

آنتونیو گوترش: از نقض حقوق‌ بشر در ایران نگرانیم، اعدام و شکنجه و بدرفتاری ادامه دارد

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ‌متحد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ‌متحد

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ‌متحد امروز سه‌شنبه ۲۷شهریور۹۷ در گزارشی به مجمع عمومی از نقض حقوق‌بشر در ایران ابراز نگرانی کرد.

آنتونیو گوترش موج اعدامها، شکنجه و بدرفتاری با زندانیان و محدودیت در برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز در ایران را محکوم کرد.

 

در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران بیشتر بخوانید:

ژنو - شورای حقوق‌ بشر ملل متحد؛ فراخوان به حسابرسی از رژیم ایران

سی ونهمین اجلاس شورای حقوق‌بشر ملل ‌متحد از روز دهم سپتامبر، نوزدهم شهریور در مقر اروپایی ملل ‌متحد در ژنو با سخنرانی خانم میشل باشله، کمیسر عالی جدید حقوق‌بشر سازمان ملل و رئیس‌جمهور پیشین شیلی آغاز شد.

خانم میشل باشله در سخنرانی خود گزارشی پیرامون وضعیت حقوق‌بشر در جهان ارائه کرد. کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در این سخنرانی، به وضعیت نقض حقوق‌بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها پرداخت و ضمن آن، دستگیریها و بدرفتاریها با زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق‌بشر در زندانهای دیکتاتوری آخوندی را محکوم کرد.

وی خواستار توقف اعدام نوجوانان زیر ۱۸سال توسط رژیم آخوندی شد. خانم میشل باشله همچنین خواستار آزادی همه کسانی شد که به‌خاطر استفاده از حق آزادی بیان به زندان افتاده‌اند.

کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در این سخنرانی، که در سایت سازمان اعدام جنایتکارانه سه زندانی سیاسی کرد را محکوم کرد و گفت: « من عمیقاً نسبت به اعدام سه زندانی کرد ایرانی در هفته گذشته متأسفم؛ (این اعدام‌ها) به‌رغم نگرانی‌های جدی مطرح‌شده توسط گزارشگران ویژه... به اجرا درآمد که (گفته بودند آنها) از محاکمه عادلانه برخوردار نشده‌ و مورد شکنجه قرار گرفته‌اند».

 

بیانیه عفو بین‌الملل برای اقدام فوری: تخریب گورهای جمعی قتل‌عام شدگان ۶۷در اهواز را متوقف کنید

عفو بین‌الملل طی بیانیه‌یی برای اقدام فوری خواستار توقف جاده‌سازی روی گورهای جمعی قتل‌عام شدگان ۶۷ در اهواز شد.

عفو بین‌الملل ۴مرداد۹۷اقــــــــدام فــــــــوری جادهسازی روی گورهای جمعی و فردی در اهواز را متوقف کنید

مقامات رژیم ایران با تخریب گورهای جمعی و فردی مخالفان سیاسی که در دهه ۶۰ناپدید و به‌طور فراقانونی در اهواز اعدام شده‌اند، مسئول تحمیل رنج و عذابی ناگفتنی بر خانواده‌های آنان هستند. چنینی برخوردی با خانواده‌ها مصداق شکنجه یا اقسام دیگر رفتارهای ظالمانه و غیرانسانی است. خانواده‌ها ترس دارند که در صورت اعتراض علنی با تعقیب و آزار قضایی روبه‌رو شوند.

مقامهای ایرانی در حال ساختن یک جاده روی یک گور جمعی و تعدادی قبرهای فردی متعلق به دهها مخالف سیاسی مرد و زن که در دهه‌ٔ ۶۰و از جمله کشتار ۶۷از زندان فجر اهواز ناپدید و متعاقباً به‌طور فراقانونی اعدام شدند، هستند. عکسها و ویدئوهایی که از روز ۲۹تیر ۱۳۹۷به دست عفو بین‌الملل رسیده است نشان می‌دهد که سازه بتنی که قبلاً نشان گور جمعی واقع در این منطقه بود به‌علاوه تعداد زیادی قبرهای فردی خرد و قطعه قطعه شده‌اند و تمام مزار در حال حاضر زیر تله‌های خاک و آوار مدفون شده است. بر روی یک تابلوی نصب شده در محل ساخت و ساز نوشته شده است که نام پروژه «احداث بلوار حد فاصل مهدیس و تا فاز ۵پادادشهر و پارک ۲۱هکتاری» و کارفرمای آن شهرداری اهواز است.

 

نقض حقوق‌بشر در ایران، بیانیه عفو بین‌الملل - شلاق زدن یک جوان

رژیم ایران جوانی ۱۴-۱۵ساله را در میدان شهر کاشمر ۸۰ضربه شلاق زد.

مقامات قضایی رژیم ایران روز سه‌شنبه ۱۹تیرماه ۹۷ یک مرد جوان را به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی در سن۱۴یا ۱۵ سالگی در میدان نیازمند در کاشمر به درخت بستند و در ملأعام ۸۰ ضربه تازیانه زدند.

عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌یی این واقعه هولناک را نشانگر «ضدانسانی بودن نظام کیفری در ایران دانسته که وحشی‌گری را تبدیل به قانون کرده است.»

 

وضعیت حقوق‌بشر در ایران شوک‌آور است

فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین‌الملل گفت: «وضعیت این پرونده کاملاً شوک‌آور است و یک نمونه وحشتناک دیگر از این است که تا چه اندازه اولویت‌های مقامات ایرانی رو به بی‌راهه هستند. هیچ‌کس در هیچ سنی نباید به شلاق محکوم شود و این‌که یک کودک به‌خاطر مصرف مشروب به ۸۰ضربه شلاق محکوم شود حتی در باور انسان نمی‌گنجد. عفو بین‌الملل تأکید می‌کند «استفاده مداوم مقامات ایرانی از مجازات‌های بدنی خارج شدن تکان‌دهنده این رژیم از انسانیت است.»این ارگان بین‌المللی می‌افزاید: مقامات ایرانی باید فوراً تمام اشکال این‌گونه مجازاتهایی که در ایران شامل قطع اندام، کور کردن چشم و شلاق می‌شود را لغو کنند.»

 

مجازاتهای وحشیانه در ایران

عفو بین‌الملل در اطلاعیه خود اضافه کرده است: استفاده از مجازات‌های بی‌رحمانه و غیرانسانی مانند شلاق زدن،قطع اعضای بدن و کور کردن چشم، تهاجمی هولناک به‌ شان و کرامت انسانی و نقض بارز اصل ممنوعیت مطلق شکنجه و انواع رفتارها و مجازات‌های وحشیانه است. ایران به‌عنوان یکی از کشورهای امضا کننده میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف است که شکنجه و انواع مجازات‌های بی‌رحمانه، غیرانسانی را ممنوع کند...

در ژانویه ۲۰۱۶، کمیته حقوق کودک سازمان ملل که بر اجرای کنوانسیون حقوق کودک در کشورهای عضو نظارت می‌کند، از رژیم ایران خواست که هر چه سریع‌تر تمام مواد قانونی که منبع یا مؤید رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی با کودکان هستند را لغو کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/91d0a090-8f5e-44f4-8aa6-5b4997fcaaca"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات