728 x 90

ولید فارس: شروط ۱۲ماده‌ای آمریکا پایه سیاسی رویارویی با رژیم ایران است

ولید فارس
ولید فارس

دولت آمریکا در تکمیل استراتژی لغو برجام، با اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه‌اش نقشه مسیری را اعلام کرد که ابتدای آن تحریمهای جدید علیه رژیم ایران است. این استراتژی شامل مجموعه خواسته‌هایی است که برجسته‌ترین آنها توقف دخالتهای رژیم ایران در امور کشورهای همجوار، توقف حمایت از تروریسم و علاوه بر آن پایان دادن به فعالیتهای اتمی و موشکی است.

آمریکا در بخشی از خواسته‌هایش به این نیز اشاره کرد که در صورت تمایل این رژیم به حرکت در مسیر صلح، به سویش دست کمک دراز خواهد کرد.

می‌بایست به سخنان مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا برای مواجهه با خطر رژیم ایران با عینک سند دوازده ماده‌ای استراتژی امنیت ملی آمریکا نگاه کرد. این سند می‌گوید بلای جهان امروز گروهی از کشورهای یاغی است. در این سند ضمن تمرکز بر کارهای رژیم ایران تأکید شده که می‌بایست نیروهای ملی، سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا بر این کشورها پیروز شوند.

این سند همچنین اشاره می‌کند که کشورهای دوست آمریکا می‌بایست با رژیم ایران برخورد کنند.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در این رابطه می‌گوید: کارهایمان را با هم‌پیمانانمان دنبال می‌کنیم تا با فعالیتهای رژیم ایران در منطقه برخورد کنیم. کانالهای حمایت مالی از تروریسم را قطع می‌کنیم، با گسترش موشک و کارهای دیگر این رژیم که امنیت و ثبات را تهدید می‌کند برخورد خواهیم کرد.

تأکید می‌کنم که رژیم ایران هیچ راهی برای دست‌یابی به سلاح اتمی ندارد نه الآن و نه در هیچ زمان دیگری»

پمپئو سند مشهورش را در دوازده ماده تقسیم بندی کرد و از رژیم ایران خواست تا آنها را اجرا کند.

این سند با توقف کامل و گسترده پرونده اتمی رژیم ایران و توقف تمامی فعالیتها در خارج مرزهایش از حمایت از تروریسم گرفته تا دخالت در امور داخلی کشورهای همجوار شروع می‌شود.

 

رویارویی با رژیم ایران 

بسیار روشن است که دولت ترامپ تنها به‌دنبال پرونده اتمی رژیم ایران نیست بلکه خواهان حل مشکلی به‌نام رژیم ایران است.

دکتر ولید فارس کارشناس سیاست خارجی آمریکا در منطقه خاور میانه، در پاسخ به این سؤال که دوازده شرط آمریکا برای رژیم ایران آیا برای ترساندن آن است یا اهداف دیگری را دنبال می‌کند می‌گوید:

«این دوازده ماده تنها برای ترساندن رژیم نیست ولی سؤال این است که آیا رژیم ایران این دوازده خواسته را اجرا می‌کند و درصورتی‌که اجرا نکرد آمریکا چه برخوردی خواهد کرد .

این سندی که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده پایه طرح و برنامه سیاسی این رویارویی است. جنگی که تبلور نقطه نظرهای دونالد ترامپ است ولی این رویارویی سال گذشته به‌دلیل وضعیت داخلی آمریکا و مشکلاتی که برای حل مسائل مالی و اقتصادی داشت به تأخیر افتاد و به امسال کشیده شد.»

بعضیها می‌گویند که کوبا پنجاه سال تحت تحریم آمریکا بود و زنده ماند بعضیها هم می‌گویند که رژیم ایران دست کم می‌تواند دو سال دوام بیاورد تا دولت ترامپ تمام شود.

ولید فارس در پاسخ می‌گوید: بله درست این چیزی است که رژیم ایران و همپیمانانش روی آن برنامه‌ریزی می‌کنند. ولی در مقایسه با کوبا این تفاوت وجود دارد که کوبا یک جزیره است و بعد از پس دادن موشکهای روسی که در این کشور بود برای امنیت ملی آمریکا تهدید بحساب نمی‌آمد. آمریکا هم تحریم هایش را برای آزاد کردن مردم کوبا اعمال کرد ولی در ارتباط با ایران وضعیت تفاوت دارد. یکی از شروط آمریکا برای ایران این است که تمامی نیروهای نظامی رژیم ایران باید از منطقه بیرون برده شوند و این فلسفه خاص خودش را دارد.

موضوع دوم این‌که این رژیم نباید تجارب موشکی‌اش را تکرار کند و این موشک ها را نباید به محل‌های دیگر وارد کند.

درصورتی که رژیم ایران خواسته‌های آمریکا را اجرا نکند چه می‌شود؟

ولید فارس پاسخ می‌دهد: رژیم ایران فکر می‌کند اگر بعد از انتخابات کنگره در پائیز امسال مخالفان ترامپ اکثریت را به خود اختصاص دهند شروط او با مانع روبه‌رو خواهد شد ولی فکر می‌کنم که رژیم ایران اشتباه می‌کند چرا که حتی اگر اکثریت در کنگره تغییر کند هم آنها از اعمال رژیم ایران در خاورمیانه راضی نیستند.

به نظر م آمریکا برای سوریه و عراق و یمن و غیره برنامه عمل دارد و گزینه‌های استراتژیک بزرگی وجود دارند که با وجود افرادی مانند بولتون و پمپئو وسفیر آمریکا در سازمان ملل این برنامه‌ها اجرا خواهند شد. این تیم با هم کار خواهند کرد و زمانیکه رئیس‌جمهور آمریکا دستوری بدهد که باید اجرا شود. شاید که آمریکا طرحهای مشروح تری را هم داشته باشد.

 

مطالب مرتبط:

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/754bd19e-7df7-4903-b425-7a2c5143b3ee"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات