728 x 90

سوزوگداز از حضور نخست‌وزیر اسلوانی مضمونی مشترک - مروری بر رسانه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه ۲۱تیرماه، عنوانهای صفحات اولشان را به بحران کرونا و اجرا نشدن واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان اختصاص داده و بخشی را هم جنگ باندها برای اشغال کرسیهای دولت رئیسی پر کرده است. بن‌بست نظام در عرصه سیاست خارجی اعم از برجام و منطقه، هم در روزنامه‌های دوشنبه دیده می‌شود. جهان صنعت به‌نقل از ساداتیان مهرهٔ بازنشستهٔ وزارت‌خارجه رژیم به رانده شدن نظام از سوریه اذعان کرده و نوشته است: «پوتین از طریق ایران موشک و هواپیماهای خود را فرستاد و به‌نحوی آنجا را مال خود کرد. دستمزد (نظام) را هم داد و نتیجه این بود که (نظام) چون به مرزهای اسراییل نزدیک شده و این برای اسراییل خطرناک است، باید سوریه را ترک کند!... ».

موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم سوزوگداز از برگزاری اجلاس سه روزهٔ مقاومت ایران و شرکت بسیاری از مقامات حاکم کشورهای اروپایی و آمریکا در این اجلاس است. اغلب روزنامه‌ها مطلب خود را که امضاء مشخص هم دارد از روی دو متن سفارشی از نور نیوز وابسته شمخانی و خبرگزاری سپاه پاسدارن تهیه کرده‌اند. برخی که پا را این گلیم بیرون گذاشته‌اند جابه‌جا وحشت‌های نظام را با بیانهای مختلف از مجاهدین و مقاومت ایران بروز داده‌اند.

توانایی تغییر و براندازی

وطن امروز در مطلبی از رضا صدرالحسینی نوشته است: «سابقهٔ اقدامات مجاهدین در ایران بیشتر به این دلیل مورد توجه کشورهای غربی قرار دارد که به تصور آنها این گروه توانایی دارد نظام را به تغییر رفتار و براندازی نزدیک کند». این مقاله در ادامه با یادآوری «شرکت ۲۵نفر از مقامات کنونی آمریکا و تعدادی از مقامات سابق و کنونی کشورهای دیگر» نتیجه گرفته است: «این کشورها به این وسیله مخالفت رسمی خود را با جمهوری اسلامی اعلام می‌کنند. از این رو وزارت امور خارجه باید نسبت به این مسأله واکنش‌های مناسبی انجام دهد». صدرالحسینی مهرهٔ باند خامنه‌ای در ادامه دست روی عام‌ترین موضوع در همایش ایران آزاد که همانا موضع‌گیری علیه رئیسی است نوشته است: «اخیراً شاهدیم برخی کشورهای غربی کمر بسته‌اند تا دولت جدید (رئیسی) را در موضوعات حقوق‌بشری با چالش روبه‌رو کنند»...

وطن امروز در مطلب دیگری با عنوان «تبلور رفتار دوگانه آمریکا» به قلم ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون امنیت مجلس تشدید مخاصمات درونی نظام بر سر مذاکره بعد از این این اجلاس را به نمایش گذاشته و ضمن اشاره به بیانات پمپئو در اجلاس مجاهدین نوشته است: «ما بارها به تیم دیپلماسی کشور گفتیم نباید به آمریکایی‌ها اعتماد کنید. آمریکایی‌ها مستقیم و غیرمستقیم مذاکره می‌کنند و از سوی دیگر دست به تحریم می‌زنند».

فواد ایزدی مهرهٔ دیگر باند خامنه‌ای در وطن امروز نوشته است: «نکته مهم در کنفرانس مذکور این بود که برخی مقامات سابق و فعلی و نمایندگان کنگره آمریکا از هر ۲ طیف جمهوری‌خواهان و دمکراتها در این اجلاس حضور داشتند». این مهرهٔ باند خامنه‌ای در وحشت از نمایش قدرت هزار کانون شورشی در این اجلاس نوشته است: « (مجاهدین) ابزار مناسبی برای ضربه زدن به (نظام) هستند و فعالیت‌های گسترده‌یی در کشور دارند. به‌طور کلی آمریکایی‌ها به‌دلیل این‌که حامی تمام تروریستها در دنیا هستند لاجرم باید در مجموعه (مجاهدین) حضور پیدا کنند و حضور دارند». این کارگزار حکومتی با نگرانی از چشم‌انداز مذاکرات نظام در وین نوشته است: «آمریکایی‌ها از یک‌سو بیان می‌کنند که به‌دنبال راه‌حل در وین هستند و از سوی دیگر مقامات آمریکایی در همین کنفرانس (مجاهدین) بیان کردند که باید فشار اقتصادی بر (نظام) تشدید شود».

روزنامه‌های حکومتی از مواضع سخنرانان این اجلاس علیه رئیسی فاکتور گرفته و فقط اظهارات نخست‌وزیر سابق کانادا را برجسته کرده‌اند. روزنامه حکومتی آرمان در متن مشابه با سایر روزنامه‌ها نوشته است: «استفان هارپر» نخست‌وزیر پیشین کانادا، که سابقه طولانی در اقدامات ضد (نظام) دارد با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی از کشورهای جهان خواسته از همکاری با دولت جدید دوری کنند». آرمان در ادامه افزوده است: «مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، که به شکل مجازی در کنفرانس سالانه گروهک منافقین سخن می‌گفت، با طرح این ادعا که اعضای (مجاهدین) به‌دنبال یک ایران آزاد و دمکراتیک هستند، از مخالفان ایران خواست به اقدامات غیرقانونی خود علیه جمهوری اسلامی ادامه دهند».

«سپردن خاورمیانه به تروریست ها» عنوان مطلبی است در اعتماد که به بیان معکوس از جایگاه آلترناتیو مقاومت ایران و طرد شدگی نظام ابراز وحشت کرده و نوشته است: «نمی‌توان به‌صورت مجزا بررسی کرد که انگیزه هر یک از این افراد برای شرکت در چنین نشستی چه بوده است. اما به‌لحاظ عمومی می‌توان گفت توسل به چنین گروه‌هایی با سوابق روشن، نشان‌دهنده بحران در حوزه ادراک یا حوزه سیاست‌گذاری نسبت به (نظام) است». این روزنامه باند مغلوب در ادامه نوشته است: « پیشینه چند دهه‌ای تجارب شکست‌خورده مناسبات (نظام) و واشنگتن عده‌یی را داخل هیات حاکمه آمریکا به این نتیجه رسانده است که باید اصل قضیه را هدف قرار بدهیم. ایده این است که اساساً هر گونه مذاکره و تعامل کنار گذاشته‌ شود و سمت سیاست تغییر رژیم را پررنگ‌تر کنیم، چرا که ایده «تغییر رفتار» به نتیجه نرسیده است... توجه به گروه‌هایی مانند (مجاهدین) از این الگوی رفتاری سرچشمه می‌گیرد».

روزنامه‌های حکومتی ضمن تلاش برای مخدوش کردن ابعاد این اجلاس به گوشه‌هایی از بزرگی آن اذعان کرده‌اند. اعتماد در مطلب دیگری نوشته است: «هواداران این گروه از ۵۰ هزار نقطه مختلف در ۱۰۵ کشور جهان به‌علاوه ۱۰۲۹هیات سیاسی از ۵قاره جهان به‌صورت آنلاین در این نشست حاضر شده بودند».

سوزوگداز از حضور نخست‌وزیر اسلوانی مضمون مشترک تمام روزنامه‌ها بود. روزنامهٔ دولتی ایران نوشت: « اعتراض (نظام) به حضور مقام بلندپایه اسلوونی در نشست (مجاهدین) در حالی است که شماری از نماینده‌های کنگره آمریکا هم به‌عنوان مهمان در این نشست مجازی حضور یافتند... حمایت از مجاهدین خلق ابتدا از سوی جمهوری‌خواهان آمریکا و سیاستمداران محافظه‌کار در کشورهای دیگر غربی و البته از سوی تعداد قابل توجهی از دمکراتها (و برخی لیبرال‌ها در کانادا) انجام می‌شود»...

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9326033a-0e98-4e75-90ba-7b7dc73e6037"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات