728 x 90

توقیف نفت‌کش رژیم ایران در آب‌های اندونزی

توقیف نفت‌کش رژیم ایران در آب‌های اندونزی
توقیف نفت‌کش رژیم ایران در آب‌های اندونزی

گارد ساحلی اندونزی اعلام کرده است دو نفتکش با پرچم رژیم ایران و پاناما را به ظن انتقال غیرقانونی سوخت در سواحل استان کالیمانتان غربی توقیف کرده است.

به گفته گارد ساحلی اندونزی (باکاملا) توقیف این شناورها بعد از آن صورت گرفت که کشتی گشت اندونزی متوجه شد سیستم تشخیص موقعیت این نفتکش‌ها برای گریز از رادار خاموش شده است.

نام نفتکش توقیف شده متعلق به ایران "ام‌تی هورس"و کشتی دارای پرچم پاناما"ام‌تی فرِآ" اعلام شده است.

به گزارش آسوشیتدپرس به‌نقل از یک سخنگوی امنیت دریایی اندونزی، روز یکشنبه ۵بهمن، دولت اندونزی اعلام کرد در آب‌های این کشور نفت‌کشی "متعلق به (رژیم) ایران" را توقیف کرده است.

این نفت‌کش که با پرچم رژیم آخوندی و پاناما در حال حرکت در آبهای استان وست کالیمانتان اندونزی بوده روز یکشنبه به ظن "حمل ونقل غیرقانونی نفت" توقیف شد.

به‌دنبال افزایش تنشها بین ایران و کره جنوبی بر سر نفت‌کش توقیف شده کره جنوبی توسط سپاه پاسداران در خلیج‌فارس، توقیف نفتکش رژیم ایران توسط اندونزی صورت می‌گیرد.

توقیف نفتکش ایرانی در آب‌های اندونزی بیست روز بعد از توقیف یک نفتکش متعلق به کره جنوبی در خلیج‌فارس به دست نیروی دریایی سپاه انجام می‌شود.

دو نفر از خدمه کشتی کره جنوبی که ایران می‌گوید به‌دلیل آلوده کردن آب توقیف شده، شهروند اندونزی هستند.

ایران خواهان پرداخت بدهی هفت میلیارد دلاری کره جنوبی است و مذاکرات برای آزاد کردن نفتکش این کشور تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

العربیه نوشت: ابرنفتکش ایران در آب‌های اندونزی به‌علت روشن نبودن ردیاب و احتمال آسیب زدن به محیط‌زیست، از سوی گارد ساحلی اندونزی متوقف شد.

گارد ساحلی اندونزی ضمن اعلام توقف یک نفتکش ایرانی در ساحل این کشور از توقف همزمان یک نفتکش پانامایی نیز خبر داد.

نفتکش ایرانی، MT Horse نام دارد و به‌علت «روشن نبودن ردیاب و احتمال آسیب زدن به محیط‌زیست»، متوقف شده است. این نفتکش از ونزوئلا بارگیری کرده بود.

به گفته مسئولان باکاملا، واحد گشتی اندونزی نفتکش‌های توقیف شده را در حالی یافته که در کنار هم بدون نمایش پرچم‌ها و با پوشاندن نام کشتی‌ها در حال حرکت بوده‌اند و هر دو را به ظن انتقال غیرقانونی سوخت توقیف کرده است.

سرهنگ ویسنو پاماندیتا، رئیس روابط عمومی باکاملاً گفته است که هدف این دو نفتکش فریب دادن گارد ساحلی اندونزی بوده است.

به گفته مسئولان تلاش‌های کشتی اندونزی برای برقراری تماس با هر دو کشتی بی‌نتیجه بوده و بدون پاسخ مانده است.

این دو نفتکش برای تحقیقات بیشتر به شهر باتام در جزایر ریائو اندونزی منتقل شده‌اند.

یادآوری می‌شود سپاه پاسداران در یک راهزنی دریایی روز ۱۵دی۱۳۹۹ یک کشتی متعلق به کره جنوبی را در آبهای خلیج‌فارس ربود و به سواحل بندرعباس منتقل کرد. دو روز پیش از این در ۱۳دی پاسدار حسین سلامی سرکرده کل سپاه به همراه پاسدار علیرضا تنگسیری سرکرده نیروی دریایی سپاه از آخرین آمادگیها برای این دزدی دریایی از جزیره ابوموسی بازدید کردند. سلامی در این بازدید گفت: «امروز برای ارزیابی و اطمینان از آمادگی‌های قدرتمندمان در دریا و در مقابله با دشمنانی که گاهی رجزخوانی‌ها و لفاظی‌هایی همراه با تهدید انجام می‌دهند، در اینجا حاضر شده‌ایم، تا انشاالله از نزدیک با آمادگی‌های مدافعان آب‌های آسمانی سرزمین خود که در سطح مطلوبی قرار دارد، آشناتر شویم» (ایرنا ۱۳دی).

روزنامه حکومتی وطن امروز متعلق به باند خامنه‌ای با تیتر درشت «دزد گرفتیم»در صفحه اول، به هدف واقعی از این دزدی دریایی اذعان نمود و به راهزنیها و اقدامات تروریستی بیشتر تهدید کرد. این روزنامه نوشت: «توقیف این نفتکش در آب‌های خلیج‌فارس می‌تواند حامل پیامی جدی به دولت کره‌جنوبی باشد؛ پیامی که سئول را میان ۲ گزینه پرداخت بدهی قدیمی‌اش به تهران یا امنیت برای استفاده از شاهراه آبی خلیج‌فارس و ارتباط با شرکای عربی‌اش قرار می‌دهد»(وطن امروز، ۱۶دی ۱۳۹۹)

اما نیروی دریایی پاسداران به‌نحو مسخره‌ای اعلام کرد: «شناور کره جنوبی از مبدأء بندر الجبیل عربستان عازم کره بود که به‌دلیل نقض پیاپی قوانین زیست‌محیطی دریایی در خلیج‌فارس توقیف شد» و سخنگوی وزارت‌خارجه ملایان توقیف کشتی کره‌ای را فنی توصیف کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هم مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و به‌ویژه آلوده کردن محیط‌زیست دریایی حساسیت دارد و در چارچوب قوانین با آن برخورد می‌کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/57bcb9fb-4350-4df1-8f34-5cfb10d675e3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات